Šventė linksmajame traukinuke

Įsivaizduokite, kaip būtų smagu su šaunia kompanija pasivažinėti traukinuku po gražias apylinkes. O jeigu kelionė vyktų ne paprastu traukiniu, bet siauruku? Tokią pramogą galima užsisakyti tik Anykščiuose.

Kelionė siauruku – tai unikali paslauga, teikiama poilsiautojams, atvykusiems į Anykščius. Važiuojama 26 kilometrus pirmyn ir atgal maršrutu Anykščiai-Rubikiai-Anykščiai.

„Plėšikų” pasala

Kelionė traukinuku trunka apie dvi valandas, tačiau, pasak Anykščių turizmo informacijos centro (TIC) direktoriaus Audriaus Vingrio, jos tikrai neprailgsta. „Siauruku galima važiuoti įvairiai, t. y. kaip pageidauja klientai: keleiviniu vagonu, tiesiog pasidairant po nuostabias apylinkes, vagone-restorane degustuojant „Anykščių vyną” ir užkandžius. Galima užsisakyti ir intriguojančią atrakciją – traukinio užpuolimą, kitaip tariant, inscenizuotą plėšikų pasalą”, – pasakojo Anykščių TIC vadovas A.Vingrys.

Anot direktoriaus, ši paslauga pastaruoju metu itin populiari. Ją užsisako net žymūs visuomenės veikėjai: politikai, savivaldybių atstovai, šou verslo įžymybės, televizijos žvaigždės. Beje, plėšikų „pasala” rengiama pusiaukelėje tarp Anykščių ir Rubikių. Šioje vietoje yra aikštelė, kurioje galima susikurti laužą ir paruošti valgį visiems traukinio keleiviams.

Kelionė prie didžiausio ežero

Be kvapą gniaužiančių linksmybių, grožėjimosi Anykščių peizažu, čia rengiamos ir vaišės. Keleiviams pageidaujant galima važiuoti iki didžiausio ežero Anykščių krašte – Rubikių. Šiame gamtos kampelyje yra kavinė, kurią supa nepaprastai graži gamta ir ramybė. Atvykus prie ežero galima išsinuomoti valčių, vandens dviračių ir toliau linksmintis ant vandens.

Pasak A.Vingrio, traukinukas dvi valandas rieda pačia gražiausia trasa, per kurią driekiasi Šventoji, Anykšta, kuri yra supama skardžių ir slėnių.

Mėgsta vestuvininkai

Šis traukinukas rieda tik tada, kai jį kas nors užsako. Jei užsakovas sutinka, galima papildomai prikabinti du ar tris vagonus pavieniams žmonėms. Aišku, kai keliauja, pavyzdžiui, vestuvininkai, siaurukas priklauso išimtinai jiems vieniems. Beje, traukinuke savo vestuves šventė ir LR Prezidento patarėjas Darius Gudelis su savo išrinktąja, TV laidų vedėja Neringa Skrudupaite.

Kainos

Už pasivažinėjimą siauruku, be abejo, reikia mokėti. Vieno keleivinio vagono, kuriame telpa iki 40 keleivių, nuomos kaina – 355 litai. Pavieniam žmogui vienkartinis bilietas kainuoja 10 litų. Norintieji išsinuomoti vagoną-restoraną turi pakloti 604 litus. Papildomai tenka mokėti ir už prastovą – viena valanda atsieina nuo 50 iki 90 litų (tai priklauso nuo vagono tipo). Jei užsisakoma inscenizuota „plėšikų” pasala, reikia sumokėti dar 520 litų. Užsisakyti bilietus ir išsinuomoti vagonus galima Anykščių turizmo informacijos centre. Tiesa, A.Vingrys pataria tuo pasirūpinti iš anksto, nes taip yra paprasčiau ir patogiau.

Atvira motodrezina

Norintieji tais pačiais siauruko bėgiais gali keliauti ir motodrezina – tai du atviri vagonai, traukiami motorinio prietaiso. Į šiuos vagonus telpa iki 20 žmonių. Kelionė motodrezina pigesnė, tačiau, pasak A.Vingrio, tokia pat smagi kaip ir traukinuku, o šiltą vasaros dieną dar ir ypač įdomi.

Siaurukas išvyksta iš atnaujintos geležinkelio stoties. Beje, čia įrengta ir geležinkelio stoties ekspozicija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.