Audinys iš šviesos spindulio

„Luminex” – audinys iš šviesos, tiksliau, optinio pluošto, skleidžiančio šviesą. Italų ir šveicarų specialistai jį sukūrė po daugiamečių mokslinių ieškojimų.

Iš pradžių pluoštinę optiką buvo ketinta panaudoti fizikoje, kiek vėliau kilo mintis pritaikyti ją buityje. Tačiau įprastas šviesą skleidžiantis pluoštas negali būti naudojamas audimo pramonėje, nes yra netamprus, neelastingas ir nelankstus. Tad teko kaip reikiant pasukti galvas ir net sukurti specialias audimo stakles.

Skirtingai nei tradiciniai audiniai, atspindintys šviesą arba liuminescuojantys, „Luminex” optinis pluoštas sudaro penkias žėrinčias spalvas: raudoną, žalią, geltoną, baltą ir pilką. Ir pluoštas tuo metu neįkaista. Jis šviečia dėl kompaktinio akumuliatoriaus, sveriančio 20 g ir autonominiu režimu dirbančio iki 8 valandų. Pakraunamas akumuliatorius iš tinklo, sveikatai jokio pavojaus nekelia. Gali būti naudojami ir kiti srovės šaltiniai, pavyzdžiui, laikrodžio baterija.

„Luminex” panaudojimas praktiškai neribotas; švytinčios vakarinės suknelės, diskotekų drabužiai, žėrinčios rankinės, paslaptingai mirgančios užuolaidos, staltiesės nepamirštamai vakarienei, naktinės užuolaidos paprastam kambariui rūmais paversti.

Šviestuvų ir toršerų gamintojai irgi atkreipė dėmesį į „Luminex” audinį. Kuriamas jo ir stiklo lydinys, jau sukurtas švytintis stiklas, šviečiantys stikliniai baldai, durys ir durų stiklas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.