Į vieną vietą stoja 80

Klaipėdos universitetas šiemet sudomino daugiau stojančiųjų negu senas tradicijas turinčios Kauno aukštosios mokyklos.

Į kai kurių Klaipėdos Alma Mater studijų programų kiekvieną vietą pretendavo net po 80 žmonių.

Priėmimas į aukštąsias mokyklas pasibaigė praėjusį penktadienį.

Vakar popiet buvo paskelbti ir priimtųjų sąrašai. Sužinoti rezultatus galima internete, įvedus asmens kodą, arba priėmimo komisijoje.

Pakviestųjų studijuoti dokumentai bus įforminami nuo liepos 28 iki rugpjūčio 2 dienos.

Klaipėdos universiteto Priėmimo komisijos atsakingasis sekretorius Jonas Bukantis sakė, kad šiemet pagal populiarumą tarp stojančiųjų Klaipėdos universitetas buvo ketvirtas.

Daugiausiai žmonių stojo į Vilniaus universitetą. Antroje vietoje pagal populiarumą buvo M.Romerio, trečioje – Vilniaus Gedimino technikos universitetai.

J.Bukantis pasakojo, kad populiariausia Klaipėdos universiteto studijų programa šiemet – viešasis administravimas. Pretenduojančiųjų į 20 šios studijų programos vietų buvo 1600. Nemažai buvo ir norinčiųjų Klaipėdos universitete studijuoti politikos mokslus. Dėl vienos šios specialybės vietos varžėsi apie 70 žmonių.

Į 20 rekreacijos ir turizmo, ekonomikos, vadybos bei psichologijos studijų programų vietų pretendavo maždaug po 800 stojančiųjų.

Tačiau mažiau žmonių panoro studijuoti anksčiau populiarią vadybą.

Priėmimo komisijos atsakingąjį sekretorių nustebino tai, jog tarp populiariausių specialybių jau kelintus metus yra istorija. Tarp humanitarinių mokslų studijų programų populiari ir anglų filologija.

Šiemet išaugo susidomėjimas jūrinėmis specialybėmis. Į Jūreivystės institute dėstomą laivavedybą šiemet stojo tiek, kad susidarė konkursas, nors pernai norinčiųjų studijuoti šią specialybę netgi trūko.

Nemažai stojančiųjų pretendavo ir į Jūrų technikos fakultete dėstomą mechanikos inžineriją.

Mažiausiai būsimieji studentai veržėsi stoti į Menų fakultetą, ypač į fortepijono ir chorinio dirigavimo specialybes.

Slūgsta susidomėjimas ir sportiniais šokiais, tačiau nemažai stojančiųjų sudomino galimybė studijuoti džiazą.

Nors šiemet Pedagoginiame fakultete atsirado nauja studijų programa – Matematikos ir informatikos mokymas, didelio stojančiųjų susidomėjimo ji nesulaukė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Į vieną vietą stoja 80"

  1. zemaite

    Naturalu. Nera ko stebetis. Zemaitija- zemdirbiu t.y., vargsu krastas, tad abiturientai neturi is ko isvaziuoti toliau mokytis. Matyt, ne paslaptis, kad tie, kurie stojo i Klaipedos universiteta, veliau i rase ir kitas salies aukstasias mokyklas. Ir tai ne todel, ka djomis nepasitiketu…tai del materialines padeties…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.