Įžymųjį įsilaužėlį pakirto virusas

Praeityje garsiam įsilaužėliui, o dabar „Mitnick Security Consulting, LLC” kompiuterinio saugumo konsultantui antrą kartą nepasisekė Andų kalnų sostinėje Bogotoje. Šį kartą Keviną Mitnicką pakirto gripas.

Pasak Kevino, Bogotoje kompiuterinio saugumo klausimais jis konsultavo vieną Kolumbijos kompaniją, kurios pavadinimo nepanoro atskleisti. Dėl ūmios ligos buvęs įsilaužėlis nespėjo į savo lėktuvo reisą ir todėl nedalyvaus savaitgalį Niujorke vyksiančioje didelėje kompiuterinio saugumo konferencijoje.

Pirmą kartą K. Mitnickui Bogotoje nepasisekė tuomet, kai jį gaudantys tinklų specialistai atsekė, kad įsilaužimams į JAV kompiuterines sistemas K. Mitnickas pasitelkdavo nemokamą telefono liniją Kolumbijos sostinėje. Už įsilaužimus į įvairių kompanijų kompiuterines sistemas K. Mitnickas buvo nuteistas kalėti penkerius metus. Be to, 2000 metais išėjus į laisvę, jam dar trejus metus buvo draudžiama naudotis kompiuteriais ir internetu. Praėjus šiam terminui, K. Mitnickas įkūrė savo kompiuterinio saugumo kompaniją, siūlančia kompiuterinio saugumo konsultavimo paslaugas.

Beje, pats K. Mitnickas neigia jam pateiktus kaltinimus. Jo žodžiais, „Motorola Inc.”, „Novell Inc.”, „Nokia Corp.” ir „Sun Microsystems Inc.” kompanijų teiginiai apie milijoninę žalą buvo gerokai išpūsti. Visas jo teismo procesas buvo reikalingas tik tam, kad sukurti precedentą, padėsiantį JAV teismams ateityje. K. Mitnicko teigimu, kalėjimo vienutėje jis praleido 8 mėnesius vien todėl, kad apklausos metu jo draugė buvo prasitarusi, kad Kevinas galėjo sukelti branduolinį karą vien pašvilpęs į telefono ragelį.

Didžiausias pasaulyje įsilaužėlis kompiuterinių sistemų saugumą dažniausiai apeidavo paprasčiausiai išviliojęs vartotojų prisijungimo duomenis. Apie tai jis gana vaizdžiai pasakoja savo knygose „The Art of Deception: Controlling the Human Element of Security” ir „Art of Intrusion: The Real Stories Behind the Exploits of Hackers, Intruders & Deceivers”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.