Paplūdimių tvarkytojams darbo pakaktų visą parą

Paplūdimius tvarkantys komunalininkai skundžiasi poilsiautojų kultūros stoka, o šie kaltę verčia neva aplaidiems darbininkams.

Poilsiautojai piktinasi, kad paplūdimyje priversti degintis ant nuorūkomis nusėto smėlio ir maudytis kartu su aplink plaukiojančiais tuščiais buteliais.

Uostamiesčio paplūdimius tvarkanti bendrovė „Žalyna ir partneriai” jau nuo vasaros pradžios gerino šiukšlių išvežimo rekordus bei skundėsi poilsiautojų šėlionėmis.

I Melnragės gelbėtojai su pavydu kalbėjo apie kolegas Neringoje beiSmiltynėje, kur esą šiukšlintojų susirenka gerokai mažiau. Ten poilsį neva renkasi kultūringesnė publika, o nukakti iki Melnragės paplūdimio pakanka įsėsti į maršrutinį autobusą.

Puotos pėdsakai lieka ir po girtų kompanijų pasilinksminimų.

UAB „Neringos komunalininkas” direktorius Arūnas Burkšas sakė, kad šiukšlintojų pakanka ir Neringoje. Nors paplūdimiai valomi kasdien, situacija nėra guodžianti.

„Įsivaizduokite, jei į paplūdimį ateina tūkstantis žmonių su dviejų litrų mineraliniais buteliais! Paplūdimių tvarkytojams darbo pakaktų nuo ryto iki vakaro ir dar naktį, tačiau jie gauna tik minimalų atlyginimą”,- darbuotojus gynė A. Burkšas.

Tiek Neringos komunalininkai, tiek uostamiesčio gelbėtojai sutiko, kad vandenyje išties būna ganėtinai daug plaukiojančių butelių.

Neringiškiai šiukšlių problemą bando spręsti kartu su paplūdimyje prekiaujančiais verslininkais, tardamiesi, kad dieną šie savo teritoriją apvalytų nuo šiukšlių. Gausesnėse žmonių susibūrimo vietose statomi didesni šiukšlių konteineriai.

Pirmieji Lietuvoje pradėję valyti paplūdimio smėlį neringiškiai po didesnių švenčių vieno kvadratinio metro plote randa 5-6 nuorūkas. Smėlis valomas kas kelios dienos, nes kasdien to padaryti neįmanoma dėl lėto darbo tempo.

Palangos savivaldybės administracijos Komunalinio skyriaus vedėjas Romualdas Večerskis pripažino, kad ankstyvą rytą, 3-4 val., kurorto paplūdimiai atrodo liūdnokai.

„Nepatikėsite, koks ten vaizdas”, – sakė vedėjas, tikinęs, kad po savaitgalio šiukšlių išvežama 3-4 kartus daugiau nei darbo dienomis.

Pasak R. Večerskio, pagrindinės kurorto – J. Basanavičiaus ir Vytauto -gatvės valomos kasdien.

Valdininko nuomone, žmonėms trūksta kultūros, tad esame priversti ilsėtis tarp šiukšlių. „Kodėl kišenėse turėčiau šiukšles neštis namo, jei galiu išmesti tiesiog gatvėje?” – ironizavo vedėjas.

Beje, tarp šiukšlių kartais atrandama ir vertingesnių daiktų: monetų, žiedų ar laikrodžių. Pašnekovai spėjo, kad paplūdimio tvarkytojus aplenkia gudresni „aukso ieškotojai”, smėlį zonduojantys specialiu prietaisu.

Anot A. Burkšo, poilsiautojai retai į paplūdimį nešasi vertingesnius daiktus, o žiedų daugiau būtų galima rasti vandenyje nei ant kranto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.