Iš ambasados – į ministeriją

Lietuvos ambasadorius Turkijoje Vytautas Naudužas jau kitą savaitę gali tapti ūkio viceministru.

Naujasis ūkio ministras Vytas Navickas patvirtino „Lietuvos rytui”, kad diplomatas yra vienas realiausių kandidatų į laisvą viceministro postą.

„Dar neturiu jo sutikimo, bet pokalbis su ambasadoriumi buvo ir jis nepasakė „ne”. V.Naudužas atsakymą turėtų pateikti šiandien”, – teigė ministras.

Ūkio viceministras atsakingas už ES ir vidaus rinkos koordinavimo klausimus. V.Navicko teigimu, V.Naudužui šie reikalai gerai žinomi, be to, jis gerai moka prancūzų ir anglų kalbas.

Nuo 2000 metų viceministro pareigas Ūkio ministerijoje ėjo Nerijus Eidukevičius, kuris yra įmonių „Alytaus tekstilė” ir „Mažeikių nafta” valdybos pirmininkas. Jis buvo vienas pagrindinių valstybės derybininkų parduodant „Mažeikių naftos” akcijas Lenkijos bendrovei „PKN Orlen”.

Nors N.Eidukevičius ir nedirbs viceministru, jis sutiko dar keturis mėnesius dirbti pagal sutartį, kuri dabar rengiama.

V.Navickas taip pat dar rengiasi perskirstyti kai kurių ministerijos sekretorių funkcijas.

„Lietuvos ryto” šaltinių žiniomis, naujasis ministras nėra patenkintas ministerijos sekretore Lina Domarkiene, kuri anksčiau dirbo buvusio ūkio ministro Darbo partijos vadovo Viktoro Uspaskicho patarėja. Būtent ji kūrė prieštaringų vertinimų sulaukusį Gariūnų turgavietės pripažinimo valstybinės reikšmės objektu projektą.

Pats V.Navickas aiškino, kad dėl L.Domarkienės nesvarstomi jokie klausimai. Bet jis pripažino, kad investicijų programa, už kurią sekretorė atsakinga, yra įstrigusi Vyriausybėje, nes ją sukritikavo Prezidentūra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.