Tranzitiniai autobusai kelia sumaištį

Vis dažniau į Latvijos pajūrio kurortą Liepoją traukiantys klaipėdiečiai susiduria su nepatogumais – autobusai gerokai vėluoja, o kartais keleivių iš uostamiesčio net neima.

Praėjusį savaitgalį nuo Jūros šventės šurmulio pasislėpti į kaimyninę Liepoją vykusiems klaipėdiečiams teko nusivilti – penktadienį autobusas vėlavo 40 minučių, o šeštadienį nepaėmė kelių keleivių su mažamečiais vaikais. Pasak stoties kasininkės, šis autobusas vėluoja dažnai ir gerokai.

Klaipėdietė Jurgita dienraščiui pasakojo, kad, praėjusį šeštadienį atvykusi į autobusų stotį, bandė įsigyti bilietą į 14.17 val. reisą Kaliningradas-Liepoja.

Kasoje jai buvo atsakyta, kad bilietą reikia pirkti autobuse. Tačiau sulaukusiai vėlavusio autobuso moteriai vairuotojas liepė bilieto grįžti į kasą.

„Į tokią pat situaciją pateko ir jauna šeima su mažais vaikais. Kartu bėgome iki stoties pastato, bet kasininkė paragino nebeskubėti – esą autobusas jau išvyko”, – apie sugadintą savaitgalį pasakojo klaipėdietė.

Kad nuvyktų į koncertą Liepojoje, kur iš anksto rezervavo nepigų viešbučio kambarį, Jurgitai teko laukti dar tris valandas, kol atvažiavo Klaipėdos autobusų stoties administruojamas autobusas. Šįkart problemų nebuvo – bilietą ji nusipirko stoties kasoje, autobusas atvažiavo laiku.

Klaipėdos autobusų stoties viršininkė Danutė Kubilienė sutiko, kad reisas į Liepoją 14.17 val. yra problemiškas. „Šis autobusas – pravažiuojantis, todėl bilietus į jį reikia pirkti pas vairuotoją. Nežinau, kodėl jis suklaidino moterį – gal naujokas buvo?” – spėliojo viršininkė.

D.Kubilienė sakė, kad kartais į šį tranzitinį reisą tiesiog nebūna laisvų vietų. Tačiau sužinoti, yra vietų ar ne, keleivis gali tik atėjęs prie autobuso. Stoties kasoje tokia informacija neteikiama.

Klaipėdos autobusų stotis turi kelis savo reisus į Liepoją. Autobusas maršrutu Klaipėda-Ryga iš stoties išvyksta kasdien 9 val. Yra ir reisas Klaipėda-Talinas, kuriuo uostamiesčio autobusas važiuoja pirmadieniais, trečiadieniais bei penktadieniais 21 val. Du Klaipėdos autobusai kasdien vyksta į Latviją iš Kaliningrado.

Anot D.Kubilienės, kad išvengtų nepatogumų, keleiviai turėtų rinktis vieną minėtų reisų, nors latvių administruojamo 14.17 val. reiso išvykimo laikas ir yra labai patogus.

„Kreipėmės į latvius ir rusus, kad leistų šiam reisui bilietus pardavinėti Klaipėdos autobusų stotyje. Tai padėtų išvengti painiavos ir keleivių pretenzijų. Rusai sutiko, o latviai – ne”, – apgailestavo autobusų stoties viršininkė.

Paklausta, kodėl negalima šiuo maršrutu leisti dar vieno klaipėdietiško autobuso, o latvių paslaugų atsisakyti, D.Kubilienė sakė esą tam reikėtų atlikti keleivių srauto tyrimą.

Tačiau dienraščiui ji prasitarė, kad popietinis reisas – išties populiarus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.