Italijos futbolo korupcijos skandalas: „Fiorentina” ir „Lazio” klubai sugrąžinti į „Seria A” lygą

Italijos futbolo korupcijos skandalo dalyviams – šviesesnės dienos.

Vakar (07 25) apeliacinis teismas Romoje paskelbė, kad „AC Milan” galės žaisti UEFA Čempionų lygoje, „Fiorentina” ir Romos „Lazio” toliau galės rungtyniauti „Serie A”, o Turino „Juventus” liks „Serie B” lygoje, tačiau su kiek mažesniu taškų deficitu, rašo bbc.co.uk.

Turino klubas sezoną „Seria B” lygoje pradės turėdamas 17 taškų deficitą (anksčiau teismas skyrė 30 taškų deficitą – red.). Be to, „Juventus” klubas neteko pastarųjų dviejų sezonų čempionų titulų, taip pat turės sumokėti 120 tūkstančių eurų baudą.

„Fiorentina” klubas sezoną pradės turėdamas ne 19, o 12 taškų deficitą, „Lazio” – ne 11, o 7 taškų deficitą. „AC Milan” klubo taškų deficitas sumažėjo beveik per pusę – nuo 15 iki 8 taškų.

Be to, „Juventus” ir „Fiorentina” klubai neutraliame stadione turės sužaisti trejas rungtynes, „Lazio” – dvejas, „AC Milan” – vienerias.

Naujų bausmių susilaukė ir į skandalą įsivėlę asmenys – buvę „Juventus” vadovai ir pagrindiniai skandalo dalyviai Luciano Moggi ir Antonio Giraudo diskvalifikuoti penkeriems metams.

Labiausiai apeliacinio teismo sprendimu buvo nepatenkinti Turino klubo, kuriam nepavyko vėl grįžti į „Seria A”, vadovai. Pasak jų, klubas dar kartą pateiks apeliaciją ir jeigu prireiks – kreipsis į civilinį teismą.

„Mes negalime priimti tokio apeliacinio teismo nuosprendžio. Todėl savo bylą pateiksime ir kitoms teisminėms institucijoms”, – pareiškė Turino klubo pirmininkas Giovanni Cobolli Gigli.

Ne itin patenkintas buvo ir „Fiorentina” klubo savininkas Diego Della Valle, kuris taip pat neatmetė galimybės dar kartą apeliaciją.

„Tai buvo pirmasis žingsnis. Išnaudosime visas įmanomas galimybes, kad mūsų klubo vardas būtų apgintas. Mes išsikovojome vietą UEFA Čempionų lygoje ir darysime viską, kad ši vieta būtų grąžinta”, – kalbėjo D.D.Valle.

Džiaugsmu nešvytėjo ir Romos „Lazio” ekipos prezidentas Claudio Lotito: „Esu nepatenkintas. „Lazio” klubas jokių taisyklių nepažeidė. Faktas, kad negalėsime rungtyniauti UEFA Taurės turnyro varžybose prasilenkia su tiesa”, – apgailestavo C.Lotito.

„AC Milan” klubo vadovai buvo bene vieninteliai, kurie palankiau sutiko apeliacijos rezultatus.

„Klubui, prašiusiam visiško išteisinimo, tai negali būti vertinama kaip pergalė. Tačiau turint omenyje pirmiau tribunolo skirtą bausmę, kuri buvo lyg sušaudymas fronte, tai yra daug geriau”, – sakė klubo advokatas Leanardo Cantamessa.

Paklaustas, ar Milano klubas pateiks dar vieną apeliaciją, teisininkas atsakė: „Nežinau, dar pažiūrėsime. Patekome į UEFA Čempionų lygą, priešingu atveju nebūčiau vidutiniškai patenkintas.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.