Panevėžiečiai šokėjai triumfavo Ispanijoje

Ispanijos Cantonigros mieste vyko 24-asis tarptautinis festivalis „Festival internacional de musica de Cantonigros”, kuriame dalyvavo ir Panevėžio vaikų dainų ir šokių ansamblis „Pynimėlis”. Ričardo Bakanausko vadovaujami „Pynimėlio” šokėjai tapo nugalėtojais liaudies šokių konkurse.

Į 24-ąjį festivalį Ispanijoje suvažiavo 16 ansamblių iš 16 šalių. Konkurse dalyvavo ne tik Europos kolektyvai, bet buvo jų sulaukta net iš Brazilijos, Kolumbijos, Bolivijos, Taivano, Filipinų, Ganos, Korėjos, Peru ir kitų valstybių.

Pasak „Pynimėlio” meno vadovo Ričardo Bakanausko, pirmąją vietą lėmė geras vaikų šokimas. „Kaip ir visada svarbiausia yra pataikyti į taktą, padaryti viską pagal programą. Be to, vienas mūsų šokis buvo ispaniško tipo, o tai, matyt, juos labai „užkabino” ir skyrė mums pirmąją vietą”. Vadovo teigimu, nors ir kiekvieną kartą dalyvaujant konkursuose yra tikimasi laimėti, tačiau ši pergalė šiek tiek buvo netikėta. „Kartais, kai atrodo viską padarom labai gerai, sušokti pavyksta puikiai, tačiau nelaimim. O dabar, atrodo, truputį pritrūko laiko geriau pasiruošti, paruošti geresnę programą, tapom nugalėtojais. Jausmas, sužinojus apie pergalę, iš tiesų buvo puikus”, – PB sakė R.Bakanauskas.

Pasak meno vadovo, ypač džiaugėsi vaikai. Jie po konkurso uždainavo šių metų Lietuvos atstovų „LT United” eurovizinę dainą „We are the Winners”. „Dar ir sugrįžus namo visi buvo kupini įspūdžių, smagios nuotaikos ir, žinoma, laimingi, kad laimėjo pirmąją vietą”, – pasakojo R.Bakanauskas.

Nebe pirmą kartą šiame festivalyje dalyvavę panevėžiečiai liko sužavėti kitų šalių, ypač Nepalo, Bolivijos, ansamblių pasirodymais.

Tik praėjusią savaitę sugrįžę į Panevėžį, „Pynimėlio” šokėjai jau išvyko į festivalį Prancūzijoje. Tai bus penktoji ir paskutinė jų išvyka į užsienį šią vasarą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.