Avariją sukėlęs parlamentaras išvengs bausmės

Pavasarį avariją sukėlęs Seimo narys socialdemokratas Gintautas Mikolaitis išvengs baudžiamosios atsakomybės, jeigu per metus nenusižengs įstatymui.

Pranešama, kad tyrimas nutrauktas susitaikius nukentėjusiam Stasiui Stoniui ir kaltininkui G.Mikolaičiui.

Parlamentaras bus baudžiamas administracine tvarka už padarytą avariją ir pasišalinimą iš įvykio vietos.

Prieš savaitę parlamentarui pateikti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 1 dalį – Kelių eismo taisyklių pažeidimo, dėl kurio įvyko avarija ir buvo nesunkiai sutrikdyta žmogaus sveikata.

46 metų G.Mikolaitis į avariją pateko kovo 2 dieną. Raseinių rajone jo vairuojamas lengvasis automobilis „Mitsubishi Carisma”, išvažiuodamas iš pakelės kavinės kiemo į automagistralę, rėžėsi į neleistinoje vietoje, greitėjimo juostos pabaigoje, sustojusį vilkiką. Mašina palindo po vilkiku ir užsidegė.

Iš liepsnojančios mašinos iššokę vairuotojas ir keleivis pasileido laukais. Vėliau keleivis Stasys Stonys dėl dubens skausmų kreipėsi į ligoninę.

G.Mikolaitis teisėsaugininkams pasirodė tik kitą dieną po avarijos. Jis atvyko į Raseinių rajono prokuratūrą, paskui tyrimams buvo paimta jo kraujo. Prokurorai turėjo duomenų, kad parlamentaras avariją galėjo sukelti neblaivus, tačiau to įrodyti nepavyko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.