Nusižudė nudegintų dvynukų advokatas S.Riabčiukas

Skandalingai pagarsėjęs buvęs advokatas Stanislovas Riabčiukas, susijęs su nudegintų dvynukų Zdanių istorija, gyvenimą baigė savižudybe – šįryt jį savo bute, Kalvarijoje, rado draugė.

Teigiama, kad bėdų prispaustas S.Riabčiukas pastaruoju metu daug gėrė, pranešė LNK „Žinios”.

52 metų S.Riabčiukas, taip pat ir jos sūnus Andrius, buvo įtariamas ketvirčio milijono litų pasisavinimu iš nudegintų dvynukų tėvų Gintauto ir Vilmos Zdanių, kurie prisiteisė iš Marijampolės ligoninės už vos gimusiems jų vaikams padarytą neturtinę žalą.

Zdanių vaikai Laurynas ir Martynas gimė 2001 metų gruodžio 30 dieną.Neišnešiotus naujagimius priėmusios akušerė ir gydytoja kūdikius paguldė ant vystyklais užtiestų termoforų -guminių pūslių su karštu vandeniu.

Tėvai, padedami advokatų, bylinėjosi su medikais ir bylą laimėjo – teismas priteisė pusę milijono litų. Tačiau kai pinigai buvo pervesti, S.Riabčiukas maiše grynais jam atvežė 250 tūkst. litų, o likusios sumos negrąžino.

Vasario 24 dieną Lietuvos advokatų garbės teismas nusprendė skirti advokatui S.Riabčiukui drausminę nuobaudą – pripažinti negaliojančiu Lietuvos advokatūros sprendimą pripažinti asmenį advokatu. Jo padėjėju dirbusiam sūnui A.Riabčiukui taip pat buvo skirta drausminė nuobauda – išbraukimas iš Lietuvos advokatų padėjėjų sąrašo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

1 atsiliepimas į "Nusižudė nudegintų dvynukų advokatas S.Riabčiukas"

  1. ego

    uzgrauze sazine,nu kaip tai dabar jau ir neprireiks tu pinigeliu,uz svetimo laimingas nebusi.Si pamoka tiktu visiems gobsiems lietuviams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.