Automobilio charakterį atspindi papuošalai

Vyrai puošia automobilius ir pradėję negali sustoti – išleidžia net šimtus tūkstančių dėl netradicinės savo transporto priemonės išvaizdos.

Išskirtiniai automobiliai

Seniau bet kokiе automobilio patobulinimai vadinti „tiuningu”. Šis terminas laikui einant skaidytas į išorės ir į variklio gerinimą. Dabar labai populiari frazė „auto – styling” – automobilio stilizavimas. Tai visokeriopas automobilio išvaizdos tobulinimas.

„Tiuningas” apskritai yra automobilio tobulinimas siekiant pagerinti jo savybes, kad jis būtų galingesnis, funkcionalesnis ir būtų mažesnės kuro sąnaudos. Atliekant automobilio išorės gražinimą pagrindinis dėmesys skiriamas estetiniam vaizdui, todėl kuro sąnaudos gali tik didėti naudojant kai kurias puošybos detales.

Šiuo metu transporto priemonės gražinimas suprantamas nebe taip pat kaip prieš keletą metų. Tada pakakdavo didžiulio spoilerio, kad būtum labai „puošnus”, ar kartoninio buferio, bijančio bet kokio prisilietimo.

Automobilio puošyba dabar užsiima profesionalūs meistrai, tai kainuoja didžiulius pinigus, rengiamos tarptautinės parodos, leidžiami madų katalogai.

Sunkus darbas

Norintys turėti tikrai išskirtinį automobilį turi nusiteikti, kad puošyba užims daug laiko ir pareikalaus krūvos pinigų. Puošybos salono „Auto art styling” savininkas Rytis Zenkevičius pasakoja, kad kartais automobilį tobulina daugiau nei pusmetį.

Vyriškio teigimu, toks darbas yra menas, į automobilį žiūrima kaip į skulptūrą. Gamintojai kurdami modelį sugaišta nemažai laiko, dirba daugybė žmonių. Kartais visa serija grąžinama į fabriką norint patobulinti kurią nors detalę. Meistras, užsimojęs pakeisti automobilio išorę, turėtų pagalvoti apie tai.

Anot R. Zenkevičiaus, svarbi ir spalva, kuria automobilis nudažytas, kiekvienas elementas turi savo reikšmę. Automobilis yra visuma, ne viskas jam tinka. Paskubom pjaustant, klijuojant, piešiant galima sukurti niekam tikusį butaforinį žaislą be išskirtinio charakterio.

Kiekviena linija diktuoja kitą liniją. Dirbant sunaudojami didžiuliai kiekiai medžiagų. Kartais automobilis išrengiamas iki griaučių.

Stilizavimo mados

Automobilių puošyboje taip pat yra mados tendencijos. Mada ne visada praktiška ir skoninga. R. Zenkevičius pastebi, kad vis dar madingi labai žemi automobiliai, nors tai visai nepraktiška, dideli ratai, kartais net netinkantys tai markei.

Puošybos meistras teigia pats nesekantis mada. Puošiant automobilį bendraujama su jo savininku, vyksta ilgos diskusijos, kaip kuri detalė turi atrodyti. Kartais nesutinkama vykdyti kliento įgeidžių, jei manoma, kad jie sudarkys vaizdą.

Yra tekę gauti ir labai neįprastų užsakymų, kaip Kaliningrado gyventojo pageidavimas automobilio saloną „prifarširuoti” aukso.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.