Jūros šventės svečiai nebuvo išlaidūs

Skaičiuojama, kad per tris paras vykusią Jūros šventę lankytojai išleido 15-25 mln. litų, o labiausiai užsidirbo tautodailininkai, maisto ir alaus pardavėjai

Jūros šventės rengėjai mano, kad šiemet, kaip ir pernai, vienas šventės svečias vidutiniškai išleido 31-50 litų, kuriuos apylygiai paskirstė pramogoms, maistui, suvenyrams ir gėrimams. Manoma, kad tris paras trukusioje šventėje dalyvavo apie pusę milijono svečių.

Viešosios įstaigos „Jūros šventė” direktoriaus Remigijaus Mockaus teigimu, per Jūros šventę vykusią mugę savais gaminiais pritraukti uostamiesčio svečių dėmesį galėjo visi norintys: prekiauti leista visiems, išskyrus ketinusiuosius pardavinėti fabrikų gaminius, tokius kaip batai ar kelnės.

„Jūros šventė tautodailininkams – itin palankus metas užsidirbti, nes vasarą tai vienintelis renginys, pritraukiantis daugiau nei 500 tūkst. žmonių. Galbūt dėl to pirmąją mugės dalyvių pažymėjimų dalijimo dieną vyko kone muštynės”, – prisiminė Mockus.

Jo teigimu, prekybininkų neatbaidė ir 15 proc. nuo praėjusių metų pabrangę leidimai, nors būta nepatenkintųjų tokiu pasikeitimu. Tačiau, anot pašnekovo, rengėjai kitos išeities neturėjo, mat ši viešoji įstaiga privalo mokėti 15 proc. pelno mokestį. Dėl jo pernai 400 litų kainavęs leidimas prekiauti arčiausiai pagrindinės miesto gatvės šiemet atsiėjo 460 litų, o toliausiai nuo pagrindinės gatvės buvusios prekyvietės šiemet kainavo 115 litų.

Pagrindinis šventės rėmėjas „Švyturio-Utenos alus” skaičiuoja, kad per Jūros šventę alaus gamykla pardavė apie 100 tūkst. litrų alaus. Įmonės atstovo Dainiaus Smailio teigimu, panašus pardavimas nebuvo netikėtas, mat toks parduoto alaus kiekis nekinta keletą metų iš eilės, tik pernai dėl prastų orų per šventę jis buvo 70 tūkst. litrų. Lyginant su praėjusiais metais, nesikeitė ir bokalo alaus kaina – pusė litro alaus kainavo 4 litus.

Praėjusio savaitgalio šventė buvo lyg aukso kasyklos uostamiesčio viešbučiams – daugelis jų kambarių buvo rezervuoti jau prieš du mėnesius. Tik brangiausiuose Klaipėdos viešbučiuose ir prasidėjus Jūros šventei buvo galima gauti nakvynę, tačiau už naktį čia reikėjo pakloti bent 300 litų.

Viešbučio „Promenada” administratorė Ieva Rutkauskaitė sakė, kad per Jūros šventę netoli centro esantis viešbutis buvo pilnas. „Ieškojusieji kambarių iki Jūros šventės likus porai mėnesių dar galėjo rinktis kambarius atsižvelgdami į kainą. Tiems, kas kambarių rezervavimu susirūpino vėliau, teko imti tai, kas liko. Ši tendencija kartojasi kiekvienais metais”, – sakė Rutkauskaitė.

Viešbučio „Klaipėda” rezervavimo vadovė Lina Kasperavičienė LŽ teigė, kad nei praėjusiais metais, nei šiemet didelio svečių antplūdžio Jūros šventės savaitgalį nesulaukta – kambarį „Klaipėdoje” galėjo gauti visi norintys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.