„Coca–Cola savaitgalio lygos” futbolo turai atsisveikina iki 2007

Praėjusį šeštadienį, Klaipėdai švenčiant Jūros šventę, baigėsi „Coca-Cola savaitgalio lygos” futbolo turas per Lietuvą. Finaliniame turnyre į futbolo stadioną susirinko 29 komandos.

„Coca-Cola savaitgalio lyga” šiais metais sulaukė didelio būrio aktyvaus poilsio ir futbolo aistruolių. Smagu, kad daugelis šeimų – tėvai, vaikai ir jų draugai renkasi jau seniai kitose šalyse populiarų ir sveiką laisvalaikio praleidimo būdą,” sako Jorūnė Juodžbalytė, UAB „Coca-Cola HBC Lietuva” viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovė.

Šiais metais „Coca-Cola savaitgalio lygos” turuose dalyvavo beveik 280 komandų ir į stadionus sukvietė daugiau nei 2000 aktyvaus laisvalaikio entuziastų bei futbolo mėgėjų.

Praėjusį šeštadienį miesto stadione varžėsi 29 komandos ne tik iš Klaipėdos, bet ir Alytaus. Dienos nugalėtoja tapo klaipėdiečių komanda „Smiltynės maniakai”. Iki dešimties metų amžiaus grupėje laimėtojais tapo komanda „Auska” iš Alytaus. Ši komanda turnyrų nugalėtoja amžiaus grupėje tapo trečiąjį kartą.

„Mums tai ne tik pramoga, bet ir puiki galimybė vaikams išbandyti save tikrose varžybose”, – sako Nauris Baranauskas, komandos „Auska” treneris.

Visų vykusių futbolo turnyrų dienos nugalėtojai buvo apdovanoti kvietimais į Lietuvos futbolo rinktinės varžybas Lietuva-Škotija vyksiančias rugsėjį Lietuvoje bei gaiviais „Coca-Cola” gėrimais. Visoms turnyruose dalyvavusios komandoms buvo įteikti Nike futbolo kamuoliai, o pati aktyviausia „Coca-Cola futbolo lygos” komanda „Viesulas” iš Alytaus, kuri nepraleido nei vienų draugiškų futbolo varžybų Lietuvos miestuose jau antrus metus iš eilės, apdovanota specialia taure.

„Futbolas mums gyvenimo būdas. Jau žiemą žinojome, kad vasarą kiekvieną šeštadienį praleisime dalyvaudami „Coca-Cola savaitgalio lyga” turnyruose. Vaikams tai tikra šventė, o keliaujame mes tikrai ne dėl prizų,”- sako Donatas Matijoška, komandos „Viesulas” atstovas.

„Ir kitais metais dalyvausime visuose „Coca-Cola savaitgalio lygos” turuose,” žadėjo devynerių metų „Viesulų” žaidėjas Martynas Matijoška.

Šiemet 10 savaitgalių iš eilės „Coca-Cola savaitgalio lygos” turai vyko Vilniuje, Kaune, Marijampolėje, Alytuje, Panevėžyje bei Klaipėdoje. Pirmajame „Coca-Cola savaitgalio lygos” ture savo komandą „Fortūną” buvo subūręs ir ture dalyvavo renginio globėjas, ilgametis Lietuvos futbolo rinktinės saugas Raimondas Žutautas.

Pasak Raimondo, vakaruose jam ne kartą teko stebėti savaitgalį su futbolo kamuoliu leidžiančias šeimas bei draugų būrelius.

„Puiku, kad tokias tradicijas bandoma sukurti ir Lietuvoje. Malonu, kad galiu prie to prisidėti ir aš”, sako R. Žutautas.

Šiemet aktyviausi „Coca-Cola savaitgalio lygos” dalyviai buvo panevėžiečiai ir alytiškiai. Futbolo stadionuose susirinko net 39 ir 38 komandos.

„Coca-Cola savaitgalio lyga” futbolo turą per Lietuvą antrus metus iš eilės rengia kompanija „Coca-Cola”, Lietuvos futbolo federacija, Visuomenės sveikatos ugdymo centras ir šiais metais prie projekto prisidėjusi „Nike”.

Draugiškose futbolo rungtynėse tikruose stadionuose, teisėjaujant profesionaliems teisėjams dalyvauti galėjo kiekvienas, subūręs 2 suaugusiųjų ir 3 vaikų (iki 14 metų amžiaus) komandą.

„Coca-Cola savaitgalio lyga” su savo gerbėjais atsisveikina iki 2007 metų vasaros.

Renginių rezultatai bei galerija: www.coca-cola.lt

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.