Panevėžio stovyklose – daug laisvų vietų

Nutarusieji savo atžalas išsiųsti į Lietuvos vasaros vaikų stovyklas šiandien laisvų vietų rastų sunkiai. Šiuo metu tėvai kaip niekada aktyviai šturmuoja vaikų poilsio vietas, kuriose savo vaikus dažniausiai palieka dešimčiai dienų. Nors daugelis Lietuvos vaikų stovyklų perpildytos, Panevėžio apylinkėse įsikūrusiosiose – laisvų vietų pakankamai.

Dar gali registruotis

Dėl mažesnės kainos vasaros stovyklos Lietuvoje yra populiaresnės nei užsienyje, mat čia 10 dienų poilsis kainuoja tik apie 350 litų. Susiruošus į stovyklą užsienyje, tėvams reikėtų pakloti bent tūkstantį litų. Nors į kai kurias vaikų poilsio stovyklas jau pavasarį buvo pradėtos rinkti grupės, Panevėžio vaikams laisvų vietų dar iki šiol galima rasti. „Kaip tik šiuo metu baigiasi antroji stovyklautojų pamaina, tad visi norintieji dar gali registruotis kitai pamainai, kuri prasidės po 23 dienos”, – PB teigė vaikų vasaros poilsio stovyklos ,,Vaikystės Šilelis” direktorė Ramutė Čėplienė. Pasak jos, šiuo metu besibaigiančioje antrojoje pamainoje stovyklauja 180 vaikų. „Būna atvejų, kai tėvai vaikus pasiima ir anksčiau, po kokių 5-7 dienų”, – aiškino R.Čėplienė.

Ši stovykla įsikūrusi labai gražioje vietoje – pušyne, netoli Lėvens upės, tad jau vien tuo daugelį stovyklautojų vilioja. Stovykloje daugiausia stovyklauja vaikai iš Panevėžio, Šiaulių, Pakruojo rajonų. Pernai stovykloje poilsiavo per 600 vaikų. Pasak direktorės, šiais metais tikimasi, kad stovyklautojų bus šiek tiek daugiau.

Stovyklautojų daugėja

Tiltagalių kaime įsikūrusios vaikų poilsio stovyklos „Trimitas” direktoriaus Broniaus Cickevičiaus teigimu, nors šią vasarą ir žymiai padaugėjo stovyklautojų, tačiau laisvų vietų vis dar yra. „Vaikų sulaukiam kur kas daugiau nei praėjusią vasarą, bet registruotis kitai pamainai vis dar galima”, – sakė stovyklos „Trimitas” direktorius.

Stovyklaujančiųjų padaugėjimą, anot B.Cickevičiaus, lemia nekintanti kaina. „Nors šalyje viskas brangsta, tačiau stovyklos kaina išlieka ta pati. Jau keletą metų ji yra 350 litų, o socialiai remtiniems stovykla tekainuoja 105 litus”, – kalbėjo stovyklos vadovas. Be to, B.Cickevičiaus manymu, nors šalyje daug kas brangsta, tačiau taip pat didėja ir uždarbis.

Į „Trimito” stovyklą atvyksta ne tik aplinkinių miestų vaikai, stovyklautojų sulaukiama ir iš sostinės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.