Pianinui – ne

Baldų perkraustymo firmos veža ne viską.

Kraustantis iš vienos vietos į kitą, žmonėms gali tekti ne tik skubinti krovėjus, bet ir maldauti, kad vežtų sunkesnius krovinius.

Keičiant gyvenamąją vietą, ne vienam prireikia specialaus transporto ir keleto stiprių vyrų. Tačiau kai kurie užsakovai neretai gali išgirsti, kad krovėjai vieno ar kito baldo neneš arba pareikalaus apvalesnės sumos pinigų.

Daugumoje krovinių pervežimo firmų paslaugų kainos priklauso nuo sugaišto laiko. Valanda kainuoja nuo 30 iki 50 litų. Skirtumas tas, kad vienos firmos apsiriboja tik šiuo mokesčiu, o kitos reikalauja papildomo mokesčio kiekvienam darbininkui.

Vienos tokios firmos vadovas Aidas Vaičekauskas tikino, kad jo darbuotojai už valandą ima 30 litų nepriklausomai nuo krovinio dydžio ir gyvenamojo aukšto, į kurį reikia gabenti daiktus. Papildomo mokesčio neima ir firma „Gedlita”. Pervežant krovinius miesto ribose, priklausomai nuo krovinio svorio, valanda kainuoja nuo 30 iki 45 litų.

Neįteisinę savo verslo vairuotojai pasakojo, kad krovinių pervežimo kainą nustato „iš akies”.

Tačiau beveik visos firmos kratosi vežti pianino. Įmonės „Kraslora” direktorė Natalija, aiškindama savo kainoraštį, iš karto perspėjo, kad veža viską, išskyrus pianiną. „Jo svoris labai didelis ir mums vežioti pianinus neapsimoka”, – aiškino įmonės direktorė.

Panašių argumentų pateikė ir kitų firmų darbuotojai. Jie tvirtino, kad sutiktų vežti pianiną tik sumokėjus papildomą mokestį, kuris, priklausomai nuo gyvenamojo aukšto, siektų nuo 130 iki 200 litų.

A.Pociaus individualios įmonės, prekiaujančios muzikos instrumentais, konsultantas Teodoras Gulbis visiškai nesistebėjo šitokiu transporto tarnybų elgesiu. „Naujos gamybos pianinas sveria apie tris šimtus kilogramų, o kainuoja nuo šešių tūkstančių litų, todėl nedaug kas nori imtis atsakomybės už tokį brangų daiktą”, – pasakojo T.Gulbis.

Senieji pianinai gali sverti ir iki 8 šimtų kilogramų, todėl užgabenti vos ne toną sveriantį daiktą į penktą aukštą būtų tikrai problematiška.

Įmonės „Gedlita” direktorius Darius Gedgaudas sakė, kad jų firma neatsisakytų pervežti šio sunkiasvorio muzikos instrumento, nes yra iš anksto apsirūpinę specialia įranga. „Mes turime pakankamą darbininkų skaičių ir darbo patirties, todėl už tam tikrą mokestį galime užkelti į bet kurį aukštą”, – tvirtino D.Gedgaudas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.