Jaunimas kreipiasi į šalies valdžią prašydamas tarpininkauti gaunant vizas ekspedicijoms į Sibirą

J.E. Lietuvos Respublikos Prezidentui

Lietuvos Respublikos Seimui

Lietuvos Respublikos Vyriausybei

Kreipimasis

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, siekdama atkreipti visuomenės ir valdžios institucijų dėmesį į Lietuvos jaunimo patriotiškumo ugdymo reikmę ir stiprinti jaunimo patriotiškumą ir istorinę atmintį, šią vasarą įgyvendina projektą „Ekspedicijos į trėmimo ir žūties vietas”. Ekspedicijų metu lankomos lietuvių trėmimo vietos Komijos, Krasnojarsko, Irkutsko, Tomsko, Permės ir Tiumenės srityse, kur jaunuoliai tvarko trėmimų vietas, apleistas lietuvių kapines, susipažįsta su buvusiomis lietuvių tremtinių gyvenimo sąlygomis. Pagrindiniai projekto tikslai yra prisiminti ir pagerbti nuo trėmimų nukentėjusius Lietuvos piliečius, puoselėti istorinę atmintį ir patriotiškumą jaunimo tarpe.

Liepos 22 d. turėjo išvykti antroji jaunimo ekspedicija į tremties vietas Krasnojarsko srityje. Jaunimas į Sibirą neišvyko, kadangi Rusijos Federacijos ambasada Vilniuje šios ekspedicijos dalyviams neišdavė vizų ir taip užkirto kelią pagerbti Lietuvos tremtinius ir tvarkyti Krasnojarsko srityje žuvusiųjų Lietuvos gyventojų kapus.

Kreipiamės prašydami padėti ir tarpininkauti gaunant Rusijos Federacijos vizas visų ekspedicijų dalyviams. Ekspedicijos į Komijos, Tomsko, Permės ir Tiumenės sritis planuojamos rugpjūčio 7-18 ir rugpjūčio 17-28 dienomis.

Projekto „Ekspedicijos į trėmimo ir žūties vietas” globėjais yra buvę Lietuvos Respublikos vadovai – prof. Vytautas Landsbergis ir Algirdas Brazauskas. Projektą rengiame bendradarbiaudami su Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrija, Lietuvos politinių kalinių sąjunga, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga. Projekto rėmėjais yra Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Švietimo ir mokslo ministerija, Kultūros ministerija, Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas, taip pat verslo įmonės.

Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos

Prezidentas Miroslavas Monkevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.