Apdovanoti žaliąją energetiką įamžinę jaunieji fotografai

Liepos 22 d. Senosios Įpilties kaime (Kretingos raj.) įvyko kūrybinės pažintinės vaikų ir jaunimo stovyklos „Pažabok Įpilties vėją” uždarymas.

Uždarymo iškilmėse buvo apdovanoti stovyklos metu rengtų fotokonkursų nugalėtojai. Konkursą „Žvelgiu į vėją” vienbalsiai laimėjo šešiolikmetis Šarūnas Vazbys, o konkurso „Kaip šviečia vanduo” nugalėtoja tapo Julija Bružaitė. Visų konkursuose dalyvavusių stovyklautojų darbai, kuriuose įamžinti įspūdžiai iš kelionių į vėjo jėgainių statybvietę Kretingos rajone ir Kavarsko hidroelektrinę, bus eksponuojami Įpilties kultūros namuose ir įmonės „Achema Hidrostotys” patalpose.

Fotokonkursų nugalėtojai buvo apdovanoti „Achemos Hidrostočių” įsteigtais prizais – fotografo reikmenų rinkiniais. Visų stovykloje dalyvavusių jaunųjų fotografų pastangos buvo įvertintos paskatinamaisiais prizais – vienkartiniais fotoataparatais.

Vaikus fotografijos meno mokiusios profesionalios fotografės Ritos Nagienės teigimu, moksleiviai labai noriai ir entuziastingai mokėsi fotografuoti. „Nuotraukų turime tiek daug, kad jų užteks surengti dar trims ar keturioms parodoms”, – kalbėjo R.Nagienė.

„Akivaizdu, kad jaunieji įpiltiškiai jau yra ne tik žaliosios eneregtikos, bet ir fotografijos meno žinovai. Nė nemaniau, kad vėjo jėgainių statybvietė nuotraukose gali atrodyti taip meniškai”, – vaikų darbų kūrybiškumu stebėjosi įmonės „Achema Hidrostotys” direktorius Algis Jakučionis.

Šešias dienas trukusios stovyklos metu Įpilties moksleiviai mokėsi fotografuoti, kartu su vietos bendruomene aplankė vėjo jėgainių statybvietę Kretingos rajone, dalyvo ekskursijoje po įžymiausias Anykščių krašto vietas bei apžiūrėjo ir fotografavo vieną moderniausių Lietuvoje hidroelektrinių – Kavarsko mHE.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.