Jūros šventė – ir automobiliams šventė

Praėjusį šeštadienį Jūros šventėje akis galėjo paganyti ir technikos mėgėjai – Herkaus Manto gatvėje savo ratuotas retenybes demonstravo Lietuvos istorinių transporto priemonių išsaugojimo asociacija „Retromobile”.

„Esame didžiausia panašaus pobūdžio organizacija šalyje”, – „Autosalonui” sakė prieš dvejus metus įkurtos asociacijos prezidentas Mindaugas Bilius. „Retromobile” narių garažuose visoje Lietuvoje – apie 100 retų antikvarinių automobilių ir maždaug pusantro šimto motociklų.

Kai kuriuos šių eksponatų šeštadienį ir galėjo apžiūrėti klaipėdiečiai bei Jūros šventės svečiai.

Tai – ir 1936 metų laidos motociklas „Zundapp K-800” (Antrajame pasauliniame kare tokiais važinėjo vermachto kariai), ir prie „Retromobile” parado prisijungusio latvio motociklas „Indian Scout”, pagamintas 1929-aisiais, ir du 50 metų senumo „Porsche 356”, ir reti mersedesai.

Beje, paroda Jūros šventėje „Retromobile” nariams buvo tik vienas iš tris dienas trukusio turo per Lietuvą renginių.

„600 kilometrų kelionė iš Vilniaus per Kauną, Jurbarką mūsų senai technikai – nemažas išbandymas. O šiandien rytą Karklėje rengiame tradicinį technikos kolekcininkų senienų turgelį”, – vakar sakė M. Bilius.

Vienas įdomiausių šioje kelionėje pastebėtų dalykų „Retromobile” nariams buvo žmonių reakcija, ir net ne į jų transporto priemones, o į koloną lydėjusį sovietinį „Ural” markės motociklą su tų laikų Valstybinės autoinspekcijos atributika ir vairuotoju, dėvinčiu milicininko uniformą.

„Nuo tarybinių laikų yra praėję beveik 20 metų, tačiau milicijos baimė neišnyko – vairuotojai, pamatę mūsų motociklą su švyturėliais, iš karto traukėsi iš kelio”, – pasakojo M. Bilius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.