Sportas – pažinčių ieškojimo priedanga

Brangias sporto šakas verslininkus verčia rinktis mada ir pažinčių ieškojimas.

Vis daugiau verslo žmonių laisvalaikį praleidžia teniso kortuose, jojimo klubuose, šokinėja parašiutu ar gaudo vėją buriuodami. Verslininkai tam pinigų negaili, nes žino, jog prestižiniuose klubuose galima ne tik atsipalaiduoti, bet ir papildyti piniginę vizitinėmis kortelėmis.

Jodinėja direktoriai

Vienas iš populiariausių turtingųjų užsiėmimų yra jodinėjimas. Nors nuosavus žirgus nusiperka ne visi, bet jodinėjančių žirgynų augintiniais netrūksta.

Jojimo klubas „Jurgio Lenarto ūkis” turi apie dešimtį nuolatinių suaugusių klientų ir daugiau nei dvidešimt vaikų. Pasak jo, žmonės čia renkasi norėdami atsipalaiduoti ir pabūti gamtoje.

Klubo direktorius L.Skėrys neslėpė, kad tarp tų nuolatinių yra gerai žinomų žmonių iš visos Lietuvos.

„Pas mus lankosi verslininkai iš Kauno, Kretingos, Mažeikių, labai dažnai užsuka ir savo žirgus prižiūri Mažeikių naftos direktorius”, – vardijo savo klientus L.Skėrys.

Vietoj šuns – arklys

Jodinėjimo privalumas yra tas, kad turiningai praleisti laiką gali ne tik tėvai, bet ir jų atžalos.

Klaipėdos jojimo centro direktorė Tatjana Plotnikova įsitikinusi, kad jodinėjimo pasirinkimą lemia ne tik noras pabėgti į gamtą, bet ir sparčiai plintanti mada. Nors suaugusiam, norinčiam pasėdėti balne, valanda kainuoja 40 litų, nuolatinių jodinėtojų čia netrūksta.

Ypač populiaru nupirkti abonementą į jojimo klubą savo atžaloms. Mėnesinis tokio malonumo mokestis yra 135 litai. Tačiau, anot direktorės, pasitaiko nemažai ir tokių vaikų, kuriems nusišypso ypatinga laimė. „Vietoj kačiuko ar šuniuko jie išsireikalauja kur kas didesnio augintinio – arklio” – pasakojo direktorė.

Nori būti lyderiai

Nejaučiantys potraukio gamtai ir norintys išlaikyti lyderio pozicijas, eina sportuoti į teniso kortus.

Treneris Artūras Krasnovas šį užsiėmimą vienareikšmiškai apibūdino kaip „versilinkų sportą”. Jo nuomone, verslo pasaulio atstovai tenisą renkasi dėl mados ir dėl įpročio lyderiauti.

Kitoms sporto šakoms, tokioms kaip krepšinis, futbolas, reikia rinkti komandą. Tai užima daug laiko ir pastangų. O be to, komandinis žaidimas reikalauja atsižvelgti į kiekvieno nario interesus. Verslininkui atsisakyti lyderio pozicijos yra gana nelengva, jis darbe įpratęs vadovauti.

„Būna tokių, kurie nepasiduoda trenerio pamokomi, pyksta dėl duodamų patarimų”, – prisiminė A.Krasnovas. Žaidžiant tenisą tereikia vieno partnerio, o jeigu po varžybų pasiseka užmegzti verslo kontaktus – tai jau dviguba nauda.

Gaudo vėją ir pinigus

Dvigubą naudą suteikia ir vandens sportas. Į jachtų klubą susirenkantys verslininkai ne tik poilsiauja, bet ir ieško naudingų pažinčių.

Klaipėdos jachtklubas priglaudžia verslininkų jachtas ir pačius verslininkus. Viešbutyje jie ne tik pramogauja, bet ir aptaria verslo reikalus, užmezga naujus naudingus kontaktus.

Jachtklubo vyriausioji buhalterė Vida Vasiulytė įsitikinusi, kad pasirinkti brangias sporto šakas įtakos turi draugų ratas. „Jau turintieji jachtas pasikviečia draugus, o šie – savo draugus, todėl pažinčių grandinė nenutrūksta”, – tikino V.Vasiulytė.

Už šuolį – lanksto parašiutus

Brangių sporto šakų organizatoriai tvirtino, kad dėl prestižo, mados ir malonumo ne vienas pakloja apvalią sumelę. Kai kurie ryžtasi net kraštutinėms priemonėms, kad tik netektų atsisakyti pomėgių.

Adrenalino fanatikai turi ypač daug išlaidų. Parašiutininkų centre žmonės palieka nuo 120 iki 380 litų, priklausomai nuo pasirinkto aukščio. Parašiutininkų klubo „Klaipėdos aviaeskadrilė” instruktorius Robertas Rezgevičius pasakojo, kad pinigai tikriems fanatikams yra ne kliūtis, nes šuolį užsitarnauti galima ir kitokiais būdais.

Tiems, kuriems kišenė neleidžia šokinėti, kiek nori, tenka padirbėti parašiutininkų klubo naudai. Populiariausias būdas yra parašiutų lankstymas ir paruošimas. Už tam tikrą sulankstytų parašiutų kiekį galima „nusipirkti” šuolį ir patenkinti organizmo poreikį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.