Į pramoginius laivus persikelia šventės

Palyginti nebrangiai Kuršių mariomis jau gali plaukioti nemažai žmonių.

Vienos dienos kruizai

Atsirado nauja pramoga – vienos dienos savaitgalio kruizas 80 vietų keleiviniu laivu „Forelle”.

Laivas plaukia iš Klaipėdos į Nidą ir per Kuršių marias į Uostadvarį ir Mingę. Plaukti visą maršrutą vienam žmogui kainuoja 60 litų.

Vokietijos Flensburgo laivų statykloje 1934 metais pastatyto 23 metrų ilgio laivo keleivių salonai išdėstyti per du denius, įrengtas centrinis šildymas, tualetai, baras. Laivas vykdo ir užsakomuosius reisus. Vienai valandai, priklausomai nuo užsakymo ilgio, kainuoja nuo 320 iki 400 litų, parai – 5000 litų.

Šiemet, kaip ir pernai, tarp Klaipėdos ir Nidos plaukioja 53 metrų ilgio keleivinis laivas „Macklenburg”. Jo viso maršruto kainos, priklausomai nuo klasės, suaugusiems yra nuo 80 iki 180 litų.

Nidos uostas taip pat tapo ypač patrauklus vandens turizmą mėgstantiems žmonėms. Maršrutai skelbiami beveik kiekvieno laivo reklaminiame stende. Populiariausias plaukimas yra iš Nidos į Nemuno deltą, aplankant senovinį Mingės kaimą, Uostadvarį, Rusnę.

Plukdo ir į jūrą

Nidoje stovinti jachta „Montė” dažniausiai plukdo turistus po Kuršių marias. Kai oro sąlygos geros, per dieną jachta padaro iki dešimties reisų. Dažniausiai plaukiama iki Rusijos pasienio palei kopas. Kiti maršrutai yra tradiciniai į Nemuno deltą.

Plaukimo valanda suaugusiam žmogui kainuoja 15 litų, o vaikui – 5 litai. „Montė” į marias plaukia tik esant geroms oro sąlygoms.

Reti, tačiau žymiai sudėtingesni būna jachtos plaukimai po Baltijos jūrą. Jie pasitaiko 1-2 kartus per sezoną. „Plaukti į jūrą brangus malonumas”, – sakė jachtos kapitono padėjėjas Karolis Atkočaitis. Samdant šią jachtą plaukti į jūrą para kainuoja 1300 litų.

Kelionės į jūrą metu įgulą sudaro keturi žmonės. Taip pat imami keturi keleiviai.

Švenčia net mergvakarius

Plaukti į marias Nidoje siūloma ir motoriniais laivais bei valtimis. Vienos valandos kelionė motoriniais laivais vienam žmogui taip pat kainuoja apie 15 litų. Nedideliais laiveliais žmonės mėgsta ne tik plaukioti po marias, bet ir švęsti gimtadienius, juose vyksta šmaikštūs mergvakariai ar net vestuvinės iškylos.

Šiemet iš Suomijos atplukdyta „Austėja” talpina 70 žmonių. Tai didžiausias Nidoje stovintis keleivinis laivas.

Populiarus Nidoje yra ir iki 20 žmonių talpinantis „Aistis”. Šis laivas – tikras Kuršių marių vilkas – plaukioja jau 18 metų. Laivo šturmanas Andrius Alseika teigė, kad rūpestingai prižiūrimas laivas tarnauja ilgai.

Priežiūros laivams reikia daug. Po sezono laivai iškeliami į Nidos uosto krantinę. Kiekvieną pavasarį, atšilus orams, jie dažomi, jei reikia, remontuojami. Prieš vasarą pereinama privaloma techninė apžiūra. „Kapitono duona nėra lengva, Kuršmarių dugnas nelygus, daug seklumų, truputį į šoną, ir gali sėsti”, – rodydamas Kuršių marių jūrlapį aiškino „Aisčio” kapitonas Marius Šležas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.