Komunikacijos priemonėmis naudosimės tikslingiau, sako „Siemens”

Tarptautinė technologijų ir inovacijų kompanija „Siemens” kuria visus komunikacijos kanalus apimančią IP platformą realaus laiko ryšiui (kitaip – unifikuotam ryšiui) tinkle palaikyti. Naujosios sistemos technologijos bus integruojamos į „Microsoft Exchange Server” ir „Microsoft Office Live Communications Server”, todėl visaapimančiu realaus laiko unifikuotu ryšiu netrukus galės naudotis milijonai žmonių.

Viena iš pagrindinių platformos funkcijų yra pateikti galutiniam tinklo vartotojui informaciją apie esamą asmenų bei komunikacijos kanalų būseną tinkle. Palaikydama nepertraukiamą IP balso perdavimą, daugialypės terpės procesus, ryšį su „Microsoft Office” programomis bei galutiniais vartotojais, sistema kontroliuoja visus kanalus ir nustato, ar yra būdų susisiekti su kuriuo kitu tinklo vartotoju ir pateikia vartotojui visus įmanomus susisiekimo variantus. Tinklo vartotojas savo kompiuteryje ne tik sužino, ar šiuo metu jam reikiamas asmuo yra prie kompiuterio, bet ir gali tiksliai pasirinkti priimtiniausią būdą su juo susisiekti – telefonu, mobiliuoju, elektroniniu paštu, balso pranešimu, garso, vaizdo konferencija, tiesioginiais pranešimais ar kitomis IT priemonėmis.

Pasak UAB „Siemens” komunikacijos ir įmonių tinklų skyriaus vadovo Roko Kvedaro, tikslingai naudodamiesi ryšio priemonėmis verslo vartotojai išvengs „tuščių” bandymų susisiekti, greičiau ir dažniau keisis informacija, taupys laiką ir kaštus. Tapo įprasta, jog komunikacijai daugeliu atveju užtenka mobiliojo telefono, griebiamės jo net ir neskubiais atvejais. Tačiau ne visuomet mobilusis yra patogiausia ir pigiausia ryšio priemonė. Didėjant mobilumui, plečiantis bevielių tinklų technologijoms, delniniams kompiuteriams kuriamos platformos būtinybė taps vis aktualesnė ir leis įmonėms bei organizacijoms taupyti kaštus.

„Naujoji platforma pažabos atsitiktinumus ir pasikartojančius veiksmus, atsiskleis komunikacijos priemonių įvairovė, padėsianti kuo efektyviau panaudoti IT išteklius valdant įmonės finansus, personalą ir žinias”, – sako R. Kvedaras. Platformos išskirtinumas ypač pasimatys organizacijose, kuriose dirba daug įvairių atsakomybių darbuotojų, taip pat tokiose įmonėse kaip pagalbos tarnybos, pardavimų, konsultacijų, transporto ir pervežimo bendrovės, kuriose pagal savo specifiką personalas turi būti pasiekiamas bet kada, tačiau mažai arba nereguliariai sėdi viename kabinete.

Įdiegus platformą ligoninėje jos personalas greičiau ras būdą kaip susisiekti su reikiamu gydytoju ir iškviesti jį į operacinę pagal kontaktų bazėje pateiktą ryšio priemonių naudojimo būseną bei vizitacijų ar konsultacijų grafikus. Sistema atliks savo informacinį darbą net ir tada, jei gydytojas išvykęs ir nepasiekiamas nė viena priemone – ji parodys nesant ryšio kanalų ir, nesugaišus laiko nė vienam bandymui susisiekti, skubiu atveju greičiau leis surasti kitą srities gydytoją.

Gydytojai ne tik lengviau vienas kitą ras, bet ir operatyviau priims diagnozės, gydymo metodo parinkimo ir kitus paciento sveikatai svarbius sprendimus. Naują pacientą gydantis specialistas per 1 sekundę gali surengti ligos istorijos, būtinų ar atliktų tyrimų, naujų simptomų atsiradimo aptarimą su jo ankstesniu gydytoju ar keliais įvairių ligų specialistais. Sistemoje pasirinkęs reikalingus ir pasiekiamus kolegas jis gali surengti vaizdo konferenciją, čia pat pateikti skenuotą nuotrauką, elektronines bylas, gauti trūkstamos informacijos ir patarimų.

„Sistema garantuoja dvipusį ryšį, todėl ieškantysis konkretaus asmens gaus operatyvią ir bet kuriuo atveju vertingą informaciją, lemsiančią jo tolimesnius veiksmus”, – sako R. Kvedaras. Tinklo vartotojai ekrane pasirenka ryšio būdą, o neturintys galimybės jo patikrinti ir bandantys susisiekti gali būti automatiškai nukreipti į kitą prieinamą komunikacijos priemonę. Ne tinklo klientams tikslią informaciją suteiks sekretorė ar registracijos darbuotoja, informacinėje sistemoje matydama reikiamo žmogaus fiksuoto telefono užimtumą ir kitą būdą su juo susisiekti.

Naujoji platforma veiks „Siemens” realaus laiko SIP (Session Initiation Protocol) komunikacijų tarnybinės stoties „HiPath 8000” pagalba. „Microsoft Office Communicator” taps „HiPath 8000” klientine dalimi (soft-phone client) ir per OpenScape ryšio agentą jungs IP-PBX, VoIP, prisijungimą realiu laiku ir IT technologijas.

Platforma kuriama korporacijų „Siemens” ir „Microsoft” sutarimu. Informacijos ir technologijų tyrimų ir konsultacijų agentūra „Gartner”, atlikusi tyrimą „Magic Quadrant for Unified Communication 2006” ir vertinusi pasaulinių unifikuoto ryšio technologijas kuriančių kompanijų vizijas bei įgyvendinimo galimybes, kompanijas „Microsoft” ir „Siemens” pripažino šios srities lyderėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.