Judesiukai pilvelyje

Nėštumas – jaudinanti patirtis. Daug ką patirsite pirmą kartą – kūno pokyčius, keistą savijautą, o taip pat ir mažylio judesiukus.

Kada turėčiau pradėti jausti savo kūdikio judesius?

Greičiausiai nejusite savo kūdikio judesių iki 16 – 22 savaičių laikotarpio, nors kūdikis pradėjo judėti nuo 7 – 8 savaitės. Jūs galėjote tapti jo akrobatinių judesių liudininke, jei jums darė ultragarsą. Kelis vaikus jau turinčios mamos pirmuosius subtilius judesiukus pradeda jausti anksčiau nei besilaukiančios pirmą kartą. Moteris, kuri anksčiau yra buvusi nėščia, lengviau gali atskirti kūdikio judesius nuo savo organizmo veiklos, pavyzdžiui virškinamojo trakto. Jūsų sudėjimas taip pat turi tam įtakos – lieknos moterys dažniausiai jaučia judesius anksčiau ir dažniau, nei moterys su antsvoriu.

Į ką tai panašu?

Moterys šį jausmą apibūdina kaip spragėsių spragsėjimą, praplaukiančią žuvelę arba drugelio plazdėjimą. Greičiausiai šiuos pirmuosius švelnius pojūčius palaikysite pilvo gurgėjimu, tačiau kai pradėsite tai jausti reguliariau, pajusite skirtumą. Didesnė tikimybė pajusti pirmuosius judesiukus sėdint arba gulint.

Kaip dažnai turėčiau jausti judesius?

Pradžioje jūs jausite keletą retų judesiukų. Tiesą pasakius, jūs galite pajusti keletą jų vieną dieną ir nejusti nieko kitą. Nors kūdikis juda ir spardosi reguliariai, dauguma jo stumtelėjimų ir atsitrenkimų nėra tokie stiprūs, kad galėtumėte pajusti. Tačiau vėliau, antrajame trimestre, šie judesiai taps stipresni ir reguliaresni. Jei norite palyginti kūdikių spardymąsi su kitomis besilaukiančiomis mamomis, nesijaudinkite, jei jūsų patirtis skiriasi nuo jų. Kiekvienas kūdikis tyri savo aktyvumo būdą. Kol jūsų kūdikio aktyvumo lygis nepasikeičia labai smarkiai, greičiausiai jam sekasi tiesiog puikiai.

Ar man reikėtų skaičiuoti kūdikio judesius?

Kai pradedate reguliariai jausti kūdikio judesius, atkreipkite į juos dėmesį ir, jei pastebėsite judesiukų mažėjimą, praneškite apie tai savo gydytojui. Mažiau judesių gali būti problemos signalas. Kai esate trečiajame trimestre, gydytojas gali paprašyti jūsų, kad per dieną šiek tiek laiko praleistumėte, skaičiuodama judesius. Yra daugybė būdų ir metodikų, kaip atlikti šiuos skaičiavimus, tad paprašykite gydytojo instrukcijos.

Štai bendras būdas: pasirinkite paros metą, kai jūsų kūdikis būna aktyviausias. Idealiausia, jei judesius skaičiuosite tuo pačiu paros metu. Ramiai atsisėskite arba atsigulkite. Pažiūrėkite, per kiek laiko pajusite dešimt atskirų judesių – spyrių, timptelėjimų, apsisukimų. Jei nepajusite dešimt judesių per dvi valandas, nebeskaičiuokite, o skambinkite gydytojui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Judesiukai pilvelyje"

  1. nescioji

    Nesamone, kad vaikas turi sujudeti 10 kartu per 2 valandas, o jei jis tuo metu miega?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.