Vairuotojo kraujyje – 8,4 promilės alkoholio

Kilimas karjeros laiptais aukštas pareigas einančio Klaipėdos policijos pareigūno neišgelbėjo nuo verslininkų kaltinimų neatsiskaičius už paslaugas.

Prieš tris savaites Klaipėdos VPK Jūrų uosto policijos skyriui pradėjęs vadovauti buvęs Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus (ENTS) viršininko pavaduotojas Tomas Balčius vienos statybos bendrovės vadovo apkaltintas neatsiskaičius už statybininkų atliktus darbus jo statomame name.

UAB „Vitrana” direktoriaus Andrejaus Stasiukevičiaus teigimu, įsižeidęs pareigūnas ant jo bendrovės „užsiundė” buvusius pavaldinius iš ENTS.

Pats T. Balčius griežtai neigia esąs kam nors skolingas. Jis tikino „Vitranos” pavadinimą išgirdęs tik iš žurnalistų.

Pasak A. Stasiukevičiaus, kovą į jį kreipėsi tuometiniai T. Balčiaus pavaldiniai, ENTS tyrėjai Darius Montvydas ir Arūnas Stonys, ir pasakė, kad Kunkiuose, netoli Klaipėdos, namą besistatančiam skyriaus viršininko pavaduotojui reikia pagalbos.

„Be metalo saugojimo ir rūšiavimo, mūsų bendrovė verčiasi ir bendraisiais statybos darbais, todėl paprašyta pagalbos name klijuojant plyteles. Pareigūnai sakė pagelbėsiantys, jei iškiltų problemų su teisėsauga”, – pasakojo verslininkas.

Anot jo, žodžiu sutarta, kad vienas kvadratinis metras T. Balčiui kainuos gerokai mažiau nei rinkos kaina – 30 litų, jokių dokumentų nepasirašyta.

A. Stasiukevičiaus teigimu, D. Montvydas kiekvieną rytą tarnybiniu automobiliu nuveždavo darbininką į T. Balčiaus namą. Pastarasis pats tiesiogiai su statybininkais nebendravo.

Siurprizo bendrovės vadovas sulaukęs, kai už išklijuotą 100 kvadratinių metrų plotą policininkų paprašyta sumokėti 3 000 litų.

„Vietoje to policininkai iš mūsų paprašė 4 ar 5 tūkstančių litų, kad būtų nutraukta bendrovei iškelta baudžiamoji byla – esą tada būsime atsiskaitę. Mes paklausėme: „Kokią bylą?”. Jie ramiai atsakė, kad sugalvos”, – piktinosi A. Stasiukevičius.

Jo teigimu, po to prasidėjęs policininkų teroras – pareigūnai „Vitranos” patalpose bei darbuotojų namuose atliko kratas, o birželio 13 dieną bendrovei iškelta baudžiamoji byla – neva ji nelegaliai superka metalą.

Negana to, nepilnamečių vaikų akivaizdoje, lyg didžiausi nusikaltėliai, buvo sulaikomi bendrovės atstovai ir net uždaromi į areštinę.

„Mums visaip trukdoma, daromas spaudimas. Įtariame, kad klausomasi ir mūsų telefoninių pokalbių. Mes dėl nieko niekur negalime kreiptis, nes neturime įrodymų – mano žodžius gali paliudyti tik plyteles klijavęs darbininkas”, – guodėsi A. Stasiukevičius.

Bendrovės vadovas sakė, kad kiti T. Balčiaus namą statę vyrai jam teigę dirbantys nelegaliai.

Vakar žurnalistų prie statomo namo Kunkiuose sutiktas šiuo metu atostogaujantis T. Balčius tikino esąs nustebęs apie jam mestų kaltinimų.

„Apie „Vitraną” nieko nežinau. Galiu tik pasakyti, jog nesu niekam skolingas, sumokėjau visiems namą stačiusiems darbininkams, o jie dirbo legaliai. Aš net pats padėjau klijuoti tas plyteles”, – sakė pareigūnas.

Jis neatmetė galimybės, kad tokiais viešais kaltinimais bendrovės atstovai bando spręsti savo problemas su teisėsaugininkais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.