Prekybininkams – dar vienas išbandymas

Liūdna ilgojo ir karštojo savaitgalio patirtis prekybininkus verčia dar atidžiau pasirūpinti prekių ir darbuotojų gausa prekybos centruose Jūros šventės metu, kad šaldytuvai ir vėl nestovėtų tušti, kaip prieš porą savaičių.

Didžiųjų prekybos centrų atstovai sakė esantys pasiruošę žmonių antplūdžiui Klaipėdoje šventinėmis dienomis. Į prekybos centrus privežta kur kas daugiau paklausių prekių – alaus, gaiviųjų gėrimų, ledų, įvairių traškučių. Nepaisant to, kai kurių prekių vis dėlto gali pritrūkti.

Šį savaitgalį uostamiesčio prekybos centruose bus stengiamasi sukaupti kuo daugiau darbo jėgos. Prekybininkai pabrėžia, kad ilgojo ir karštojo savaitgalio metu trūko ne prekių, o stigo darbo rankų ir darbuotojai nebespėdavo sukrauti prekių į šaldytuvus.

„Bus pakoreguoti darbo grafikai, galbūt Jūros šventės metu visi dirbs be išeiginių, o laisvos dienos bus nukeltos”, – sakė prekybos sistemos „Iki” Komunikacijos direktorius Robertas Šuliauskas.

Pasak jo, susitarta ir su šviežių pieno produktų tiekėjais, kad, esant reikalui, prekės būtų tiekiamos ir savaitgalio dienomis.

„Tačiau praktika rodo, kad esant didžiulei šviežiųjų pieno produktų paklausai gamintojai tiesiog nebespėja jų gaminti. Pavyzdžiui, kefyro gamybos proceso nepaskubinsi, tad dažnai pieno produktų prekybos centruose pritrūksta ne dėl tiekėjų ar prekybininkų kaltės”, – pasakojo R. Šuliauskas.

Jam antrino ir „Rimi Lietuva” atstovė Raminta Česnulienė. Jos teigimu, vasarą, kai ypač išauga pieno produktų paklausa, tenka ieškoti kas kompensuotų vienos ar kitos rūšies pieno produktų stygių. Dažniausiai pritrūksta ledų, kefyro, jogurtų.

Kadangi šventinių savaitgalių metu klaipėdiečiai sulaukia daug svečių, gerokai išauga ir mėsos produktų bei daržovių paklausa.

„Nors atrodytų, kad į šventę atvykę žmonės valgo kavinėse, išgraibstomi ir kepsniai, skirti kepti ant laužo”, – pastebėjo R. Šuliauskas.

Bendrovės „VP Market” atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė juokavo, kad šašlykus ir kepsnius išperka klaipėdiečiai, kurie bėga nuo šventės šurmulio į gamtą.

V. Jakubauskaitė svarstė, kad nors prekybininkai ir pasiruošė žmonių antplūdžiui į pajūrį, kai kurių nesklandumų gali nepavykti išvengti.

„Sandėliai ir prekybos centrų salės – ne guminiai. Patirtis rodo, kad esant didžiuliam pirkėjų antplūdžiui darbuotojai nespėja prekių padėti į šaldytuvą – pirkėjai kone griebia jas iš rankų. Tad darbo dienos pabaigoje gali atrodyti, kad trūksta kai kurių prekių. Bet tikrai stengsimės sutelkti visas pajėgas, kad pirkėjams būtų kuo patogiau – nereikėtų stovėti ilgose eilėse ir nepritrūktų reikalingų maisto produktų”, – sakė V. Jakubauskaitė.

M. Mažvydo alėjoje esanti parduotuvė „Iki” patenka į Jūros šventės zoną, tad joje šventės metu nebus galima prekiauti stiklinėje taroje išpilstytais alkoholiniais gėrimais. Nors, pasak R. Šuliausko, dėl to didelių problemų nekyla – plastikinėje taroje yra išpilstytas ne tik alus, vynas, bet ir degtinė, tačiau visgi pastebėjo, kad Lietuvos gamintojų pasiūla nesikeičia.

„Jūros šventė nėra nacionalinė šventė, tad ir Lietuvos gamintojai nesistengia dėl kelių dienų keisti savo produkcijos ir, pavyzdžiui, likerį, trauktines pilstyti į plastikines stiklinaites”, – pastebėjo R. Šuliauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.