„S.P.I. Group” laimėjo bylą prieš įmonę „Sojuzplodoimport”

2006 m. liepos 20 d. Tarptautinis alkoholio gamybos ir prekybos koncernas „S.P.I. Group”, Lietuvoje valdantis alkoholio importo ir platinimo bendrovę „Bennet Distributors” JAV teisme laimėjo bylą prieš Rusijos valstybinę įmonę „Sojuzplodoimport”.

Rusijos valstybinė įmonė „Sojuzplodoimport” Niujorko Apskrities teisme atsiėmė visus iškeltus ieškinius prieš „S.P.I. Group” ir koncerno distributorių „Allied Domecq PLC” dėl nesąžiningos konkurencijos bei etiketėse vartojamo termino „rusiška degtinė”. Atsiėmusi savo ieškinius, įmonė „Sojuzplodoimport” neteko teisės iškelti bylą „S.P.I. Group” dar kartą.

Pasak koncerno „S.P.I. Group” direktorių tarybos pirmininko Andrejaus Skurichino, kompanija ketina pateikti ieškinį įmonei „Sojuzplodoimport”. „Manome, kad ilgas bylinėjimasis su įmone „Sojuzplodoimport” galėjo pakenkti mūsų koncerno reputacijai. Šiuo metu konsultuojamės su teisininkais dėl bylos iškėlimo įmonei „Sojuzplodoimport” siekiant apginti koncerno reputaciją,” – teigė A. Skurichinas.

Apie teismus

Tarptautinis alkoholio gamybos ir prekybos koncernas „S.P.I. Group” išliko prekės ženklų „Stolichnaya” ir „Moskovskaya” savininku Beneliukso šalyse. 2006 m. birželio mėn. Roterdamo (Nyderlandai) teismas nepatenkino Rusijos valstybinės kompanijos „Sojuzplodoimport” reikalavimų pripažinti ją minėtų prekės ženklų savininke ir uždrausti tarptautiniam koncernui „S.P.I. Group” savo gaminius apibūdinti terminu „rusiška degtinė”.

Tarptautinis koncernas „S.P.I. Group” išliko nuosavybės teisių į prekės ženklus „Stolichnaya” ir „Moskovskaya” savininku JAV. Rusijos valstybinės įmonės „Sojuzplodoimport” pateikė ieškinį Niujorko federaliniam teismui, kaltindama kompaniją „S.P.I. Group” klaidinančią vartotojus dėl degtinės „Stolichnaya” kilmės vietos bei pasisavinusią minėtą prekės ženklą iš Rusijos valstybės. 2006 m. balandžio mėn. teismas įmonės „Sojuzplodoimport” ieškinius atmetė. Taip pat teismas pripažino, kad kompanija „S.P.I. Group” nepažeidė jokių įstatymų pasirašiusi ilgalaikę degtinės „Stolichnaya” distribucijos sutartį su Didžiosios Britanijos kompanija „Allied Domecq PLC”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.