P.Suškovui – kelialapis į Europos čempionatą

Vilniuje tris dienas vyko atviras Lietuvos plaukimo čempionatas, kuriame varžėsi per 400 plaukikų ne tik iš įvairių Lietuvos miestų, bet ir svečiai iš Izraelio bei Baltarusijos. Puikiai varžybose pasirodę Klaipėdos „Gintaro” sportininkai į namus parsivežė 21 medalį.

Šios varžybos – paskutinė jėgų patikra prieš liepos 31 – rugpjūčio 6 dienomis Vengrijos sostinėje Budapešte vyksiančias Europos pirmenybes.

„Tarp dalyvių jautėsi trintis ir įtampa, nes būtent šių varžybų rezultatai lėmė, kurie 13 geriausiųjų šalies sportininkų vyks į Europos čempionatą”, – sakė Klaipėdos komandos trenerė Natalija Gurkova.

Kaip ir tikėtasi, varžybose sublizgėjo ir vienintelis iš klaipėdiečių kelialapį į Europos pirmenybes iškovojo Atėnų olimpinių žaidynių dalyvis bei daugkartinis šalies rekordų autorius Pavelas Suškovas. 25 metų N.Gurkovos mokinys niekam neužleido pirmosios pozicijos savo mėgstamiausioje 200 m plaukimo nugara rungtyje – 2 min. 5,28 sek. O plaukiant tuo pačiu stiliumi 50 (27,26 sek.) ir 100 m (58,23 sek.) Pavelas nusileido tik ryškiausiai mūsų šalies plaukimo žvaigždei kauniečiui Vytautui Janušaičiui.

Be to, geriausias Klaipėdos plaukikas kartu su Artūru Sporychinu, Roku Rudenkovu ir Dovydu Duobliu kombinuotoje estafetėje iškovojo sidabro medalius. O plaukdamas po 100 ir 200 m laisvu stiliumi, pakilo ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio.

Neblogai rungtyniavo ir Pavelo treniruočių draugės Simona Motiekaitė ir Inga Šukytė. 20-metė Simona bronzos medaliu pasipuošė daug ištvermės reikalaujančioje 400 m (4 min. 43, 92 sek.) laisvo plaukimo stiliaus rungtyje. Tokiu pat apdovanojimu, tik kitoje rungtyje – plaukiant 200 m nugara (2 min. 35,16 sek.) – džiaugėsi 14-metė Inga.

Šios merginos kartu su Gabriele Kalvyte ir Alina Venckute ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė ir laisvo plaukimo stiliaus estafetėje.

Iškart po šių varžybų Pavelas Suškovas išvyko į Vengriją. Čia jis beveik dvi savaites stovyklaus ir intensyviai ruošis Europos čempionatui.

Nors klaipėdietis varžybose ir pasiekė aukštų savo asmeninių rezultatų, tačiau trenerė N.Gurkova nesiryžo prognozuoti, kaip jos ugdytiniui seksis Europos pirmenybėse. „Nemėgstu spėlioti. Sportas yra slidus dalykas, niekada negali žinoti, kas nutiks kitą dieną. Jei neiškils jokių netikėtumų, tuomet gali pasiekti neblogų rezultatų”, – teigė trenerė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.