Sodrių epitetų autoriams gresia nemalonumai

Kauno miesto tarybos nariai Erikas Tamašauskas ir Stasys Žirgulis dėl šmeižto kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

Miesto politikai savo pašto dėžutėse šią savaitę rado Kauno patriotais pasivadinusių keturių kauniečių pasirašytą laišką. Jame teigiama, kad Liberalų sąjūdžio narys Erikas Tamašauskas ir Stasys Žirgulis yra KGB ir banditų agentai. Dėl šmeižto abu politikai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

„Šį pareiškimą vertinu kaip provokaciją. Tiesiog peržengiamos elementarios ribos, todėl ir kreipėmės į prokuratūrą. Galbūt jie išsiaiškins, kas yra šio laiško užsakovai. Įtariu, kad tai politinių oponentų darbas. Stebina tik tai, kad jie yra bailiai ir nedrįsta viešai patys išsakyti savo kritiką, o dengiasi kitais žmonėmis ir platina absurdiškus kaltinimus”, – sakė E.Tamašauskas.

Kauno patriotais pasivadinusių keturių piliečių laiške negailima pagyrų miesto merui: „Kaunas gali pasididžiuoti iš tikro dirbančiu meru ir taryba. Bet kaip šaukštas deguto sugadina medaus statinę, taip ir jūsų darbą verčia niekais keli kenkėjiškai nusiteikę elementai”. Kauno meras raginamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Stasio Žirgulio ir Eriko Tamašausko veiksmų.

Politiniai oponentai dar šios kadencijos pradžioje E.Tamašauską bandė apkaltinti bendradarbiavus su KGB. Tačiau buvęs vicemeras pateikė šiuos kaltinimus paneigiančią Valstybės saugumo departamento pažymą.

„Dar labiau nustebino kaltinimai skulptoriui Stasiui Žirguliui. Sveiku protu tai jau sunkiai suvokiama. Nusikaltėlių agentas, nes pastatė vieną skulptūrą ant kapo? Tai kaip tada reikėtų vadinti kunigus, kuriems tenka laidoti nusikaltėlius”, – neslėpė nuostabos E.Tamašauskas.

Praėjusių metų pabaigoje S.Žirgulis ir E.Tamašauskas pasitraukė iš skandalų krečiamų liberalcentristų gretų ir tapo Liberalų sąjūdžio steigėjais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.