Pareigūno sūnus – vėl skandalo verpete

Užvakar į avariją antrą kartą per pastarąsias kelias savaites pateko Kupiškio rajono policijos komisariato viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio viršininko Vytauto Stančiko sūnus 21 metų Renatas Stančikas.

Ir šįkart įvykis darosi skandalingas, nes ir vėl nenustatoma, kas vairavo automobilį.

R.Stančikas ir kitas kupiškėnas, Kupiškio gimnazijos kūno kultūros mokytojas 34 metų Rolandas Uldukis, važiuodami R.Stančiko motinos Reginos Stančikienės vardu registruotu automobiliu „Peugeot 406”, kelyje Daugpilis-Rokiškis-Panevėžys, ties Blizgės miškeliu, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.

Pirminiais duomenimis, avarija įvyko dėl to, kad vairuotojas nepasirinko saugaus greičio.

Įvykio metu buvo sužeistas R.Uldukis, jam lūžo raktikaulis ir šonkauliai. R.Stančikas medikų pagalbos atsisakė.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnai teigia dar nenustatę, kas vairavo automobilį. Abu automobilyje buvę vyrai neigia sėdėję prie vairo.

Neskelbiami ir duomenys apie asmenų, važiavusių automobiliu, blaivumą. Oficialiai teigiama, kad paimti abiejų vyrų kraujo mėginiai.

Tuo tarpu sužeisto ir Panevėžio ligoninėje gydomo R.Uldukio sutuoktinė Olga Uldukienė vakar „Panevėžio rytui” sakė Kupiškio apylinkės prokuratūrai įteikusi prašymą nuo eismo įvykio tyrimo nušalinti Kupiškio policijos pareigūnus.

Pasak moters, vakar po apsilankymo prokuratūroje nuskubėjusios į ligoninę slaugyti sužaloto sutuoktinio, bent keli žmonės, prieš įvykį mašinoje matę važiuojančius abu vyrus, tvirtino, kad prie vairo buvęs ne R.Uldukis.

O.Uldukienė sakė bijanti, kad, norint „išsukti” policininko sūnų, kaltė dėl avarijos nebūtų suversta jos sutuoktiniui.

Tai jau antras eismo įvykis, į kurį skandalingai įsipainioja saugaus eismo poskyriui vadovaujančio pareigūno V.Stančiko sūnus.

„Panevėžio rytas” rašė, kad birželio 17 dieną, kaip įtariama, R.Stančiko vairuojamas automobilis Kupiškyje, Atgimimo gatvėje, partrenkė ir sunkiai sužalojo 61 metų kupiškietę Nijolę Lazickienę. Moteriai buvo sulaužytos abi kojos, raktikaulis, sutrenkta galva ir pažeistas stuburas.

Įvykį tiriantys pareigūnai dėl avarijos dviem paroms buvo sulaikę R.Stančiką ir kitą kartu važiavusį asmenį – 25 metų N.P.

Jiems abiem buvo pareikšti įtarimai dėl vairavimo neblaiviam ir žmogaus sužalojimo. Pareigūnai iki šiol nesugebėjo išsiaiškinti, kuris iš šių dviejų vyrų sėdėjo prie vairo. Abu tai neigia.

Iš areštinės po laikino sulaikymo paleistiems R.Stančikui ir N.P. buvo pritaikytos kardomosios priemonės – paimti jų asmens dokumentai. Tačiau vairuotojo pažymėjimai avariją girtiems sukėlusiems ir žmogų sužalojusiems vyrams buvo palikti.

Ikiteisminis tyrimas dėl eismo įvykio buvo pradėtas Kupiškio policijos komisariate.

Pareigūnai Kupiškio vyriausiajam prokurorui buvo pateikę prašymą nušalinti juos nuo bylos tyrimo. Tačiau apylinkės prokuratūrai vadovaujančiam Jurgiui Kiaušui nepasirodė nenormalu tai, kad įvykį tirs bendradarbiai pareigūno, kurio sūnus dėl to įvykio įtariamas.

J.Kiaušas prašymą nušalinti atmetė ir liepė policininkams kolegos sūnaus nuotykius narplioti toliau.

Dėl tokios situacijos skandalą sukėlė nukentėjusioji N.Lazickienė. Ji su skundu kreipėsi į Generalinį prokurorą. Be to, moteris iškoneveikė parodymų pas ją atėjusią tyrėją, nes iš anksto įtarė šią neobjektyvumu.

Dabar šio įvykio medžiaga jau surinkta ir atiduota Panevėžio apygardos prokuratūrai. Čia bus nuspręsta, kuriame rajone tyrimas bus atliekamas toliau.

Ar nuo užvakarykščio eismo įvykio tyrimo vietos policijos pareigūnai bus nušalinti ar ne, kol kas neaišku.

Tuo tarpu pareigūnas V.Stančikas nemalonių žiniasklaidos klausimų išvengė – jis vakar skubiai išėjo atostogauti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.