Jonavos rajono laukuose – tragiška mažamečio žūtis

Iškritęs iš mamos nesuvaldyto automobilio sekmadienio vidurdienį Jonavos rajone tragiškai žuvo dar devynerių metų neturėjęs vilnietis.

Kelyje Kėdainiai-Šėta-Ukmergė nesuvaldytu „BMW 523”, pirminiais duomenimis, atostogų maršrutais važiavo keturi vilniečiai. Priekyje sėdėjo trisdešimt vienerių metų vairuotoja bei jos šešiasdešimt vienerių metų mama. Gale – du vairuotojos sūnūs: aštuonmetis bei puspenktų metų jaunesnysis.

Ar berniukai buvo prisisegę saugos diržais, tikslinama. Tačiau tragedijos aplinkybes tiriantys Jonavos rajono teisėsaugininkai, remdamiesi karčia savo darbo patirtimi, linkę tuo abejoti.

Aštuonmetis žuvo vietoje, jo jaunesniajam broliui lūžo raktikaulis, berniukų mama susitrenkė galvą, močiutė atsipirko tik pora mėlynių: automobiliui verčiantis į pakelės griovį, iš jo iškrito tik vyresnysis iš vaikų.

Oficiali šios tragedijos fabula: BMW vairuotoja nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio, šis išlėkė į priešingą eismo juostą ir atsidūrė pakelės griovyje.

Be nelaimėlių ekipažo, daugiau įvykio liudytojų nėra. Tragedija įvyko laukuose, tuščiame kelyje.

Manoma, kad nuo Kėdainių Ukmergės kryptimi važiavusio BMW ratas pirmajame Jonavos rajono kilometre kabino pakelės žvyrkelį. Šią prielaidą patvirtinanti žymė nutįsusi žvyrkeliu apie trisdešimt metrų.

Kokiu greičiu skriejo vaikus bei mamą vežusi BMW vairuotoja, kad jis šiame lygiame, ne per seniausiai iš naujo asfaltuotame kelyje tapo nesaugus, atsakys ekspertai. Vairuotojo pažymėjimą ji gavusi prieš dvylika metų.

Manoma, kad, ratui užkabinus žvyrkelį, toliau viskas vyko kaip aštraus siužeto filme. Nepadėjo ir manevras į kairę. Priešingai – turbūt posūkis buvo per staigus.

Po akimirkos BMW jau buvo pakelės griovyje, kuriame dar pora kartų apsivertė.

Automobiliui verčiantis, už vairuotojos sėdėjęs aštuonmetis iš jo iškrito. Pro išdužusį galinį langą ar atsidarius durelėms, vakar dar negalėta pasakyti.

Per dvi liepos savaites šalyje eismo įvykiuose jau žuvo aštuoni vaikai. Penki iš jų – keleiviai, trys – pėstieji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.