Pasirodė kunigo Juliaus Sasnausko knyga „Malonės akrobatika: iš gatvelių ir skverelių teologijos”

Knygynuose skaitytojai gali rasti jau trečiąją kunigo Juliaus Sasnausko OFM knygą „Malonės akrobatika: iš gatvelių ir skverelių teologijos”, kurią sudaro 2003-2005 m. įvairiuose spaudos leidiniuose publikuoti autoriaus tekstai. Knygą išleido didžiausia šalies leidykla „Alma Littera” plėtodama šiemetinės Knygų mugės metu pristatytą savo principą leisti kuo daugiau lietuvių autorių kūrinių.

„Tikrasis sakytojas Julius surado savąjį būdą, kaip priminti mums daugelį dalykų – lyg ir nesančių, neegzistuojančių, bet veikiančių ir galiojančių didžiosios pasaulio sandaros įstatymų, paslapčių, – apie naująją knygą kalba poetas Sigitas Geda. – Nebijau pasakyti, kad tai yra kalba ir raštas apie Dievą, sykiu sprunku kuo toliau nuo retorikos ir pasitaisau – apie Dvasią. Ne apie mus pačius.”

Knygoje „Malonės akrobatika: iš gatvelių ir skverelių teologijos” persipina homiletikos (pamokslų tekstai) ir aktualiosios publicistikos žanrai. Leidėjų teigimu, Julius Sasnauskas plėtoja dvasinės raštijos tradiciją praturtindamas ją savita literatūrine raiška. Skaitytojai ras daug netikėtų antitezių, paradoksų, kartais net grotesko. Autoriaus lyrinės impresijos ir „žanrinės” scenos išduoda jo vilnietišką tapatybę, laikyseną ir kalbėseną.

Knygos sudarytoja Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė teigia, kad ši knyga nėra aforizmų ir gražių minčių rinktinė, o sunkios ir dažnai skaudžios mūsų tikrovės atspindžiai. „Nelengvas bus skaitymas, nes jis skirtas ne sotiems popiečiams paįvairinti. Nesušukuoti, nenupudruoti puslapiai ne vieną nutvilkys iššūkiu. Nebijokime jo. Turėkime drąsos įsiklausyti,” – teigia ji.

Vadovaujančio pirmajai katalikų radijo „Mažajai studijai” ir spaudoje bei televizijoje bendradarbiaujančio kunigo Juliaus Sasnausko knyga „Dar kartą – Žmogaus Sūnus” išėjo 1999 m. Po trejų metų išleista antroji – „Bernardinų dienoraščiai”, parengta pagal jo pamokslus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.