Parlamentaras atsipirks bauda

Avariją padariusiam parlamentarui Gintautui Mikolaičiui Raseinių prokurorai pareiškė įtarimus, tačiau baudžiamosios atsakomybės jis greičiausiai išvengs

Raseinių rajono prokuratūroje vakar rytą pasirodžiusiam Seimo nariui Gintautui Mikolaičiui buvo pateikti įtarimai. Kaip LŽ sakė Raseinių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Arminas Elijošius, avariją sukėlusio parlamentaro apklausa truko kiek daugiau nei pusvalandį.

Elijošius pateikė Mikolaičiui įtarimus Kelių eismo taisyklių pažeidimu, dėl kurio įvyko avarija ir buvo nesunkiai sutrikdyta žmogaus sveikata. Pasak prokuroro, Seimo narys savo kaltę pripažįsta, todėl nuo baudžiamosios atsakomybės greičiausiai bus atleistas. „Galimas susitaikymas, jei nukentėjusysis to pageidaus, ir, aišku, atleis. Jis per ikiteisminį tyrimą yra parašęs prašymą nutraukti bylą. Jeigu tokį nutarimą patvirtins ikiteisminio tyrimo teisėjas, be abejo, byla bus nutraukta”, – sakė Elijošius. Prokuroras LŽ teigė per šią savaitę apsispręsiantis dėl tolesnių veiksmų.

Jei Mikolaitis kaltės nepripažintų, byla nebūtų nutraukta, vyktų teisminis jos nagrinėjimas. Seimo narį pripažinus kaltu, jam grėstų bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Dabar, pasak Elijošiaus, baudžiamoji byla greičiausiai bus nutraukta, o Raseinių vienmandatėje apygardoje išrinktas parlamentaras bus baudžiamas administracine tvarka už tai, kad padarė avariją ir pasišalino iš įvykio vietos. Kokia bus bauda, prokuroro teigimu, spręs Eismo priežiūros tarnyba.

Paklaustas, ar sieks žalos atlyginimo iš Seimo nario, nukentėjęs Stasys Stonys LŽ tvirtino jam pretenzijų neturįs. „Tikrai ne, net negalvojau. Aš tą reikalą užmiršau, nenoriu prisiminti, ačiū Dievui, viskas taip gerai baigėsi”, – sakė Mikolaičio kaimynas.

Seimo nario vairuojamas automobilis „Mitsubishi Carisma” kovo 2-ąją magistralės Klaipėda-Kaunas 181-ajame kilometre atsitrenkė į kelkraštyje stovėjusį vilkiką „Mercedes-Benz” su baltarusiškais numeriais. Autotechninio tyrimo išvadose buvo nurodyta, kad Mikolaitis galėjo išvengti avarijos, nes tuomet matomumas buvo geras, o jis į vilkiką atsitrenkė net nestabdęs. Seimo narys per avariją nenukentėjo, o į Raseinių ligoninę nuvežtam jo bendrakeleiviui Stoniui nustatytas lengvas girtumo laipsnis, jam lūžo dubens kaulas ir buvo sutrenkta galva. Anot teismo medicinos ekspertų, Stoniui padarytas nesunkus sveikatos sutrikdymas. Po kelių dienų Stonys buvo išleistas gydytis į namus. Vėliau Mikolaičio bičiulis ėmė tvirtinti, kad dubenį susižalojo dieną prieš avariją paslydęs ant laiptų.

Įvykio aplinkybės buvo tiriamos 3 mėnesius. Ekspertai nustatė, kad Stonys per avariją buvo sužeistas, o parlamentaras galėjo pastebėti vilkiką ir išvengti avarijos.

Pagal įstatymus parlamentarai be Seimo sutikimo negali būti apklausti per ikiteisminį tyrimą kaip įtariamieji. Parlamentas absoliučia balsų dauguma sutiko, kad Mikolaičiui būtų panaikinta asmens neliečiamybė ir jis būtų traukiamas baudžiamojon atsakomybėn.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.