Kristina ir Algirdas Brazauskai: milijonus kainuojančiame kotedže Nidoje mes – tik svečiai

Nors buvęs premjeras Algirdas Brazauskas nuo valdžios nutolo, jo šeimos ir visos giminės gyvenimas gerėja. Naujausias požymis – vakar Nidoje vykęs Brazauskų kraustymasis.

Nauja poilsiavietė

Skrybėle pasipuošusi Kristina Brazauskienė padėjo savo vyrui nešioti daiktus iš buto Taikos gatvėje į automobilį. Kai bagažas buvo sukrautas, A.Brazauskas sėdo prie vairo ir pora nuvažiavo į naująją poilsiavietę G.D.Kuverto gatvėje.

Nejaugi Nidą be galo mylintys sutuoktiniai įsigijo šiame gamtos kampelyje naujus apartamentus?

„Ką turėjome, tą ir turime. Žurnalistai, būkite ramūs”, – gudriai L.T. smalsumą atrėmė K.Brazauskienė.

Blizgino, šienavo

Ponia nebuvo linkusi paversti vasarojimo baisia paslaptimi, todėl paaiškino: „Visada mielai priimame kvietimus kur nors pasisvečiuoti. Ir šį kartą keletą dienų buvome svečiuose pas pažįstamus”.

K.Brazauskienė pridūrė, kad planuodama poilsį apartamentuose ir sodybose jų šeima vadovaujasi tokiu principu: geriau kaskart pakeisti aplinką, negu turėti savo ir nuolat prižiūrėti.

Nepaisydama tokių žodžių, K.Brazauskienė sekmadienį plovė G.D.Kuverto gatvėje esančios poilsiavietės langus, o A.Brazauskas kieme šienavo žolę.

Narplioja teismai

G.D.Kuverto gatvėje anksčiau buvo vyriausybiniai poilsio namai „Rūta”. Per skandalus jie buvo privatizuoti ir renovuoti.

Pastate, kuriame tvarkosi ir poilsiauja Brazauskai, iki renovacijos buvo „Rūtos” valgykla. Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė Aurelija Stancikienė minėjo, kad komplekso reikalais tebesidomi teismai, nes renovacija buvo atlikta „nesilaikant užstatymo pločio, aukščio ir tūrio reikalavimų”.

Kainos kandžiojasi

Nekilnojamojo turto ekspertų žiniomis, renovuotų ir gerai įrengtų būstų Nidoje kainos prasideda nuo 10 000 litų už kvadratinį metrą. Geriausiose vietose kaina gali siekti 13 000–15 000 litų.

Galima nė neabejoti, kad būsto, kur šeimininkavo Brazauskai, rinkos vertė – apie 2 milijonus litų.

Kai poilsiauji tokioje prabangioje poilsiavietėje su vaizdu į Baltijos jūrą, nenuostabu, kad kuklūs kambarėliai daugiabutyje Taikos gatvėje, įsigyti K.Brazauskienės motinos vardu, tampa nelabai reikalingi.

Turtai – sunarplioti

Kalbama, kad naujieji poilsio apartamentai pavasarį pirkti A.Brazausko žento Algirdo Usonio vardu.

L.T. žiniomis, su Brazauskais susijęs ir buvęs šios poilsiavietės šeimininkas – pusamžis panevėžietis Adolfas Ginaitis – siejamas su A.Brazausku ne tik giminystės ryšiais, bet ir dėl darbo Panevėžio statybos tresto (PST) įmonei. Buvusio premjero brolis Gerardas Brazauskas neoficialiai laikomas vienu PST vadovų. Tiesa, jis neseniai žiniasklaidoje tikino „esąs biednas pensininkas”, su jokiomis bendrovėmis nesusijęs.

A.Ginaitis L.T. sakė ir be Kuršių nerijos turįs kur atostogauti bei paaiškino, kodėl pardavė poilsiavietę Nidoje: „Dviejų poilsio namų nebereikėjo. Ilsiuosi Palangoje. Šeimoje buvo labiau linkstama į Palangos zoną ir pasilikome Palangoje”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.