Nukirsta dar viena arterija

Šiemet Jūros šventės metu sunku bus pravažiuoti Galinio Pylimo gatve, kuri uždaryta dėl remontuojamų vandentiekio trasų.

Ankstesniais metais uždarius eismą centrinėmis gatvėmis būtent šia gatve važiuodavo visuomeninis transportas. Keleiviams būdavo patogu išlipus prie Senojo turgaus patekti į šventės šurmulį Tiltų gatvėje.

Pasak VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” vadovo Gintaro Neniškio, šios Jūros šventės metu visuomeninį transportą bus stengiamasi nukreipti Bangų ir Mokyklos gatvėmis. Pilies gatve bus leista važiuoti tik 1-ojo 7-ojo ir 9-ojo maršrutų autobusams, kurie įprastai važiuoja Minijos gatve.

„Kadangi iš Pilies gatvės į Herkaus Manto gatvę galima pravažiuoti tik Daukanto gatve, kasdien ten susidaro automobilių spūstys, o jei ten dar nukreiptume ir visuomeninį transportą, būtų katastrofa”, – sakė G. Neniškis.

Tad, pasak jo, uždaryta Galinio Pylimo gatvė didelių problemų nesudarys ir planų nepakoreguos.

Tačiau Senojo turgaus prekybininkams ir verslininkams, įsikūrusiems Galinio Pylimo gatvėje, toks akibrokštas pridarė daug nepatogumų. Jie piktinosi, kad jei iki šventės gatvė nebus atidaryta, jiems bus sunku atsivežti prekes.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo” generalinis direktorius Leonas Makūnas vakar ramiai aiškino, kad šią gatvę uždaryti buvo būtina, mat ten dabar taisomos vandentiekio ir kanalizacijos sistemos klaidos.

„Kadangi Galinio Pylimo gatvė yra viena iš tų, kurias Savivaldybė ruošiasi rekonstruoti, mes turime ištaisyti savo sistemų klaidas. Bus pakeista 130 metrų senų kanalizacijos vamzdžių, taip pat naujais bus pakeisti senos vandentiekio linijos įvadai. Pagal sutartį, darbai turi būti baigti iki rusėjo 30 dienos”, – sakė L. Makūnas.

Pasiteiravus, pro kur reikės važiuoti transportui per Jūros šventę, kai bus uždaryta Tiltų gatvė, L. Makūnas prisipažino, kad šis klausimas nebuvo derintas. Vėliau, išsiaiškinęs su darbus atliekančia bendrove KRS, jis sakė, kad nuo liepos 21 dienos Galinio pylimo gatve bus galima pravažiuoti – dabar iškastos duobės bus užpiltos.

„Gatvė bus sugadinta, bet kas labai norės, – galės pravažiuoti”, – žadėjo L. Makūnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.