Už draugės viliojimą keršijo mirtimi

Keršydamas už tai, kad sugyventinė pasimylėjo su kitu, 39 metų Artūras Liutkevičius svetimoteriautoją pasmerkė žiaurioms kančioms ir skausmingai mirčiai.

Nuo stiprių smūgių pusmetrio ilgio metaliniu vamzdžiu nukentėjusiajam trijose vietose lūžo dešinė koja, buvo deformuota šlaunis, sulaužyti aštuoni šonkauliai suplėšė plaučius.

Ne mažiau kaip 40 smūgių į įvairias kūno vietas gavęs 58 metų Leonas Dominaitis prieš mirtį patyrė itin dideles kančias.

Itin žiauriu nužudymu kaltintas A.Liutkevičius Panevėžio apygardos teisme sulaukė atpildo.

Anksčiau du kartus teistam A.Liutkevičiui už šį nusikaltimą paskirta 11 metų nelaisvės, bausmę atliekant pataisos namuose.

Prieš teisėjų kolegiją stojęs A.Liutkevičius elgėsi ramiai. Net sunku buvo patikėti, kad jis galėjo taip žiauriai nužudyti žmogų.

Teisme duodamas parodymus A.Liutkevičius apie įvykdytą egzekuciją pasakojo smulkiai, neskubėdamas.

Prašė griežtai nebausti

Išklausyti skelbiamo nuosprendžio neatvyko nei nukentėjusiąja šioje baudžiamojoje byloje pripažinta nužudyto L.Dominaičio sesuo Regina Trukšnienė, nei teisiamojo 29 metų sugyventinė Vaiva Jevaltaitė.

Tardamas paskutinį žodį A.Liutkevičius apgailestavo, jog posėdžių salė tuščia.

„Gaila, kad nėra R.Trukšnienės, ketinau jos atsiprašyti. Nenorėjau įvykdyti nusikaltimo, tačiau taip jau išėjo”, – kalbėjo atgailaujantis teisiamasis.

Kreipdamasis į teismą A.Liutkevičius prašė, kiek leidžia įstatymas, sušvelninti jam bausmę, tačiau paskirti griežtesnį režimą.

„Stengsiuos laisvės atėmimo vietoje dirbti, negauti nuobaudų, kad tik greičiau išeičiau į laisvę, nes vaikui reikia tėvo”, – bandė teismą sugraudinti A.Liutkevičius.

Skiriant bausmę buvo atsižvelgta į tai, kad nusikaltimą A.Liutkevičius padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos jo poelgiui. Ši aplinkybė įvertinta kaip sunkinanti.

A.Liutkevičiui buvo skirta mažesnė bausmė, nei už šį sunkų nusikaltimą numatyto laisvės atėmimo vidurkis.

Lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad A.Liutkevičius žmogžudystę įvykdė dėl netinkamo nukentėjusiojo elgesio su jo sugyventine.

Užklupo su daug vyresniu vyru

Tokios žiaurios gyvenimo pabaigos sulaukė 58 metų Leonas Dominaitis, gyvenęs Rokiškio rajono Juodupės kaime. Jo gyvybė nutrūko praėjusių metų gruodį, naktį iš 29-osios į 30-ąją.

A.Liutkevičius savo kaltės dėl įvykdytos žmogžudystės neneigė ir tvirtino, jog taip pasielgė supykęs, kad L.Dominaitis prieš tai mylėjosi su jo sugyventine 29 metų V.Jevaltaite.

Kauno rajone, Karmėlavoje, registruotas A.Liutkevičius į Juodupę pas sugyventinę atvyko gyventi prieš kelis mėnesius iki tragedijos.

Teisme parodymus davusi V.Jevaltaitė minėjo, kad su sugyventiniu A.Liutkevičiumi gyvena apie 10 metų ir turi bendrą 5 metų vaiką.

Šios tragedijos prologu tapo prieš keletą savaičių įvykęs atsitikimas, kai A.Liutkevičius dviprasmiškoje padėtyje užtiko savo sugyventinę su gerokai už ją vyresniu L.Dominaičiu.

Tądien A.Liutkevičiaus sugyventinė V.Jevaltaitė po išvakarėse įvykusių išgertuvių išėjo pas draugę atnešti butelį pagirioms.

Nesulaukęs grįžtančios A.Liutkevičius kartu su vaiku išėjo jos ieškoti. Netrukus sužinojo, kad V.Jevaltaitė užsuko pas L.Dominaitį.

Nuėjęs prie L.Dominaičio namo Liepų gatvėje, A.Liutkevičius rado iš vidaus užrakintas duris, tačiau pro kambario langą švietė šviesa. Pažvelgęs vidun išvydo bet kurį vyrą sukrėsti galintį vaizdą.

„Pamačiau, kaip L.Dominaitis smogė batu Vaivai į veidą. Šiai nugriuvus, ėmė nurenginėti”, – savo versiją teisme dėstė A.Liutkevičius.

Pasak teisiamojo, jis supratęs, kad prieš sugyventinę buvo pavartota prievarta.

„Maniau, kad sugyventinė buvo išprievartauta. Mačiau, kaip smaugė ją”, – tvirtino jis.

Išvydęs tokį vaizdą A.Liutkevičius, šaukdamas: „Paleisk, gyvuly!”, pradėjo daužyti į langą. Tuomet L.Dominaitis esą užtraukė užuolaidas ir užgesino kambaryje šviesą.

Rado abu nuogus

Negalėdamas patekti vidun A.Liutkevičius nuėjo pas sugyventinės seserį, papasakojo, ką matė, klausė, ką daryti. Paskui palikęs pas ją vaiką, patraukė pas L.Dominaičio seserį R.Trukšnienę. Prašė, jog ji iš savo brolio namų išvestų V.Jevaltaitę.

Palikusi A.Liutkevičių laukti gatvėje, R.Trukšnienė į brolio namus įžengė viena. Pasak teisme liudijusios moters, iš to, ką pamatė, ji sprendžianti, jog jokios prievartos santykiuose tarp L.Dominaičio ir V.Jevaltaitės nebuvo. Abu juos radusi nuogutėlius.

„Dar koridoriuje pamačiau Vaivos nusivilktą striukytę. Brolis visai plikas vaikštinėjo, o Vaiva gulėjo lovoje užsiklojusi”, – prisiminė matytą vaizdą R.Trukšnienė.

Kambaryje stovėjo dubuo su vandeniu, kurį, kaip paaiškino L.Dominaitis, jis buvo atnešęs apsiplauti V.Jevaltaitei.

R.Trukšnienė dar padėjusi V.Jevaltaitei užsimauti kelnaites, apsirengti. L.Dominaitis su jaunesne savo viešnia glėbesčiavosi ir bučiavosi.

„Brolis Vaivai vis įpildavo išgerti, o išeinant kelionėn įdėjo butelį”, – pasakojo R.Trukšnienė.

Anot moters, jos brolis kelis kartus buvo teistas už brakonieriavimą.

„Brolis turėjo spirito. Tai miške ką nors nušaudavo ir iš spirito vertėsi”, – atviravo R.Trukšnienė.

Iš brolio namų išvestą V.Jevaltaitę R.Trukšnienė kartu su A.Liutkevičiumi nulydėjo pas jos seserį pasiimti ten palikto vaiko.

Pasak R.Trukšnienės, ji prašiusi A.Liutkevičiaus bent jau tądien nemušti Vaivos, nes ši girta.

„Artūras ją beveik nešte nešė, tokia girta buvo”, – tvirtino moteris.

Žadėjo kada nors keršyti

Į teismą liudytoja iškviesta V.Jevaltaitė menkai tegalėjo pasakyti, kas tarp jos ir L.Dominaičio tądien įvyko. Sugyventinei įžengus į posėdžių salę, teisiamųjų suole sėdėjęs A.Liutkevičius nuleido galvą, kad net iš po medinės pertvaros nebuvo matyti.

Pasak V.Jevaltaitės, jau būdama išgėrusi ji nuėjo pas L.Dominaitį degtinės. Su šeimininku dar išgėrusi. Liudytoja neslėpė, jog nelabai atsimenanti, kas vyko.

Esą sugyventinis vėliau pasakojęs, kad L.Dominaitis trenkė su batu jai į veidą, nurengė ir lytiškai su ja santykiavo.

V.Jevaltaitė minėjo, jog kitą dieną A.Liutkevičius ją baręs ir sakęs, kad L.Dominaitį padarys invalidu – sulaužys rankas ir kojas.

To siekdamas iš malkinės atsinešė pusės metro ilgio ir 5 centimetrų skersmens metalinį vamzdį ir pasistatė prie dujų baliono.

Smogė vamzdžiu per galvą

Gruodžio 29-ąją po išgertuvių A.Liutkevičius su vienu draugu dar sumanė išgerti. Svečias turėjo 8 litus, tad abu nuėjo į „tašką” nusipirkti gėrimo.

„Maniau, draugas nusipirks degtinės, o aš ta pačia proga pasikalbėsiu su L.Dominaičiu”, – pasakojo A.Liutkevičius.

Išeidamas iš namų, A.Liutkevičius pasiėmė metalinį vamzdį, kurį užsikišo už striukės. Radęs užrakintas L.Dominaičio namo duris, vyriškis liko laukti prie jų, o draugas ėmė barbenti į langą.

L.Dominaičiui jie paaiškinę, jog atėjo degtinės.

Vos tik šeimininkas pradarė duris, A.Liutkevičius jį puolė mušti metaliniu vamzdžiu. Esą A.Liutkevičiui pasirodę, kad jį išvydęs L.Dominaitis kažką norėjo paimti nuo durų viršaus.

„Pirmas smūgis kliuvo jam į galvą, po to spyriau”, – dėstė A.Liutkevičius.

Nuo stiprių smūgių metaliniu vamzdžiu L.Dominaitis pargriuvo, tačiau įniršęs atėjūnas toliau jį mušė.

Kodėl taip elgėsi, A.Liutkevičius paaiškinti teisme negalėjo.

„Nežinau, kas man pasidarė, nes ėmiau jį vamzdžiu daužyti. Iš pradžių mušti neketinau, tik norėjau pasišnekėti. Po to pribėgo draugas ir atitraukė mane. Tuomet nusiraminau”, – pasakojo A.Liutkevičius.

Paliko jau mirusį

Pasak A.Liutkevičiaus, jis priekaištavęs L.Dominaičiui.

„Leonas sakė: dovanok, kaltas esu. Kad mane sumušei, nepykstu, nes kaltas jaučiuosi. Minėjo, jog policijai neišduos, sakys, jog kažkas jį užpuolęs sumušė”, – prisiminė paskutinį pokalbį su nukentėjusiuoju A.Liutkevičius.

Po to ant žemės gulintis L.Dominaitis paprašė jam įpilti degtinės, pridegti cigaretę. Kad būtų patogiau gulėti, vyrai jam po galvą pakišo bulvių maišą.

„Pyktis praėjo. Net gaila pasidarė Leono, taip baisiai sumuštas atrodė”, – dėstė teisiamasis.

Esą A.Liutkevičiui susiruošus eiti namo, jis pamatęs, jog L.Dominaitis miršta.

„Bandžiau kalbinti. Paėmiau už rankos, pulso nėra. Supratau, jog numirė. Išėjau”, – pasakojo A.Liutkevičius.

Jog sumuštasis numirė, A.Liutkevičius nė puse žodžio neprasitarė draugui, kuris tuo metu buvo išėjęs į lauką atlikti gamtinių reikalų.

Išsiskyręs su draugu, A.Liutkevičius nusipirko degtinės ir, grįžęs į savo namus, virtuvėje ėmė gerti.

„Žinojau, jog bus viskas, visą naktį nemiegojau, laukiau atvykstant policijos. Metalinį vamzdį dar nuvaliau skuduru ir nunešiau į palėpę. Skudurą įmečiau į krosnį”, – pasakojo A.Liutkevičius.

Nebegyvą L.Dominaitį rado gruodžio 30 dieną po pietų į jo namus Liepų gatvėje užsukęs kaimynas. Apie negyvėlį buvo pranešta policijai.

Įtariamąjį policijos pareigūnai sulaikė jo sugyventinės namuose.

Ekspertai nustatė, jog L.Dominaičiui į galvą ir kitas kūno vietas buvo suduota ne mažiau kaip 40 smūgių. Rasta dešimt muštinių galvos, dilbio, kojos žaizdų.

Nustatyti dvigubas dešinio blauzdikaulio ir vienas atviras šeivikaulio lūžimai. Taip pat lūžo 8 šonkauliai.

Vyrą mirtis ištiko nuo galvos sumušimo išsiliejus kraujui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.