V.Adamkus ministrus skyrė nelaukdamas STT žinių

Šalies vadovas Valdas Adamkus praėjusią savaitę paskyrė ministrus neįsitikinęs, ar aukštų postų siekiantys politikai yra nepriekaištingos reputacijos.

Prašymą pateikti tokią informaciją prezidentas Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) pateikė tik po to, kai pasirašė dekretą dėl keturioliktosios Vyriausybės sudėties.

Paskirtasis premjeras Gediminas Kirkilas dėl tokios informacijos į STT kreipėsi tik ketvirtadienį, Seimui jau pradėjus mažumos Vyriausybės programos svarstymą.

Informacijos apie asmenį, siekiantį eiti pareigas valstybės ar savivaldybės įstaigoje, pateikimas yra privalomas. Tai numato Korupcijos prevencijos įstatymas.

Prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė „Lietuvos rytui” pripažino, kad pasirašydamas dekretą dėl ministrų skyrimo V.Adamkus informacijos apie jų reputaciją iš STT neturėjo.

Tačiau prezidento atstovė tvirtino, kad įstatymas nebus pažeistas, nes paskirtieji ministrai pareigas pradės eiti tik davę priesaiką.

Iki to laiko politikų patikrinimas esą jau bus baigtas.

Tikimasi, kad informacija prezidentą pasieks pirmadienį.

Laikinai Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovo pareigas einantis Žimantas Pacevičius „Lietuvos rytui” teigė, kad paskirtųjų ministrų patikrinimas pradėtas net nelaukiant prezidento ir paskirtojo premjero prašymų.

Ž.Pacevičius pripažino, kad ši procedūra nėra pabaigta, bet užsiminė, kad tam tikros informacijos apie kandidatų reputaciją V.Adamkus galėjo gauti ir anksčiau.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Alvydas Sadeckas įsitikinęs, kad informacija apie kandidatų praeitį prezidentą turėjo pasiekti prieš priimant sprendimus: „To reikalauja elementari logika. Įstatymo esmė yra ta, kad informacija turi būti pateikta iki priimant teisingus sprendimus. Vėliau ji gali būti nebereikalinga”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.