Pareigūnas dar papildė nelaimių sąrašą

Paskutines dienas Pasvalio rajono policijos komisariato eismo priežiūros grupės patruliu dirbantis 27 metų Kęstutis Uzėla tiesiog traukte traukia prie savęs nelaimes.

Vairuodamas tarnybinį konvojavimo automobilį „Fiat Ducato”, pareigūnas partrenkė ir smarkiai sužalojo gatvės važiuojamojoje dalyje stovėjusį 19-metį pasvalietį Arną Petruškevičių.

Tai atsitiko praėjus vos kelioms dienoms po to, kai Panevėžio apygardos teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo K.Uzėlai skirtą bausmę.

Šią vasarą pareigūnas buvo nuteistas už tai, kad smogė į veidą motociklu nuo jo bandžiusiam pabėgti trylikamečiui. Skandalingai išgarsėjęs K.Uzėla šį mėnesį ir pats buvo sumuštas. Jį po kaimo šventės metaliniu strypu ir kumščiais aptalžė du jaunuoliai.

Nusviedė kūną 10 metrų

Eismo nelaimė, kurioje nukentėjo A.Petruškevičius, įvyko šeštadienio naktį, apie 3 valandą 40 minučių, Pasvalio Taikos gatvėje.

Vaikinas su dviem draugėmis ir keliais sutiktais jaunuoliais stovėjo Taikos gatvės važiuojamojoje kelio dalyje, ties sporto kompleksu, kai iš Krinčine vykusios vasaros šventės, kur palaikė viešąją tvarką, tarnybiniu „Fiat Ducato” į policijos komisariatą grįžo K.Uzėla.

Pareigūnas nesustabdė automobilio ir šis partrenkė A.Petruškevičių.

Kiti ant gatvės stovėję jaunuoliai spėjo pasitraukti, pamatę atskriejančią baltos spalvos mašiną.

Smūgis buvo toks stiprus, kad A.Petruškevičius buvo nublokštas į šalikelę daugiau nei 10 metrų.

Nuo smūgio trūko kepenys

Greitosios pagalbos automobiliu sąmonę praradęs vaikinas iš nelaimės vietos buvo nuvežtas į Pasvalio ligoninę ir paguldytas reanimacijos skyriuje. Nuo sužaloto jaunuolio sklido alkoholio kvapas.

Po poros valandų medikai pasvalietį transportavo į Panevėžį, ten jam buvo atlikta operacija. Chirurgai susiuvo keliose vietose trūkusias A.Petruškevičiaus kepenis.

Be to, avarijos metu jaunuoliui buvo sukrėstos smegenys, du lūžę šonkauliai pažeidė dešinį plautį.

A.Petruškevičius daugiau nei parą išbuvo komos būklės, jo plaučiai buvo dirbtinai ventiliuojami. Vakar jaunuolis atgavo sąmonę, medikai jo būklę apibūdino kaip patenkinamą.

Nespėjo pasitraukti

Įvykus avarijai, nuo sukelto duslaus, primenančio dūžtantį stiklą garso iš miego pabudo greta stovinčių daugiabučių namų gyventojai.

Išbėgę į lauką jie pamatė šalikelėje ant nugaros gulintį ir iš skausmo vaitojantį A.Petruškevičių. Viena iš dviejų merginų, buvusių kartu su juo, klykė nesavu balsu.

Kol atvyko greitosios pagalbos medikai, šoko ištiktą 16-metę ramino iš savo buto atbėgusi mokytoja Juryta Vyšniauskienė. Ji merginą vėliau įsodino į medikų mašiną.

Sužaloto pasvaliečio draugė Karolina verkdama pasakojo, kad ji su Arnu ir dar viena mergina ėjo į degalinę nusipirkti karštų sumuštinių.

Maždaug 10 metrų nuo perėjos juos sustabdė keli jaunuoliai, paprašė A.Petruškevičiaus cigaretės. Šis neatsisakė.

Tuo metu pasirodė policijos automobilis. Merginos ir jaunuolių kompanija pasitraukė nuo važiuojamosios gatvės dalies, o A.Petruškevičius nespėjo.

Patarė kviesti kunigą

Į avarijos vietą susirinkę pasvaliečiai svarstė, kad policininkas važiavo didesniu nei leistina greičiu, nes nespėjo laiku sustabdyti transporto priemonės.

Jaunuolių pulkelį mašinos žibintai turėjo apšviesti, o pareigūnas juos pamatyti: vaikinas ir abi merginos vilkėjo šviesių spalvų drabužiais.

Įvykus nelaimei, cigaretės prašę jaunuoliai išsilakstė, sušukę vienas kitam: „Tepam slides”.

Kalbinti Pasvalio gyventojai piktinosi, kad greitosios pagalbos automobilis atvažiavo tik maždaug po 20 minučių, nors nuo poliklinikos iki nelaimės vietos tėra apie 4 kilometrų atstumas.

Dar labiau avarijos sukrėstus žmones papiktino atvykusios ir lėtai prie sužeistojo priėjusios felčerės žodžiai. Medikė, metusi žvilgsnį į A.Petruškevičių, esą pasakiusi: „Felčere dirbu jau 30 metų. Taip sunkiai sužalotieji neišgyvena, jam reikia kviesti kunigą”.

Toje vietoje, kur gulėjo policijos automobilio nublokštas A.Petruškevičius, ant nudžiūvusios žolės liko kraujo dėmė.

Pareigūnas buvo blaivus

Šeštadienio rytą, jau prašvitus, eismo nelaimės vietą dar kartą apžiūrėjo ikiteisminį tyrimą atliekantys Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnai.

Ant asfalto likusios 25 metrų ilgio policijos automobilio ratų paliktos stabdymo žymės. Transporto priemonę K.Uzėla pradėjo stabdyti iki pėsčiųjų perėjos likus 10 metrų.

Per vėlai pamatęs stovinčių jaunuolių grupę jis suko į priešingą eismo juostą, tačiau šis manevras nuo nelaimės neišgelbėjo.

A.Petruškevičių, stovėjusį 10 metrų už pėsčiųjų perėjos, fiatas kliudė dešine puse. Nuo smūgio išdužo priekinis mašinos stiklas, dešinės pusės žibintas, įlinko sparnas.

Pasvalio rajono policijos komisariato viršininkas Marius Jablonskas „Panevėžio rytui” vakar sakė, kad jaunuolį tarnybiniu automobiliu partrenkęs patrulis K.Uzėla avarijos metu buvo blaivus.

„Labai nemalonus įvykis: sužeistas žmogus, pareigūnas padarė avariją, apgadinta policijos mašina. Vieno ar kito kaltę nustatys ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai”, – teigė M.Jablonskas.

Policijoje nebedirbs

Komisariato vadovas neslėpė, kad jo pavaldinys K.Uzėla policijoje dirbs nebeilgai, jis bus atleistas iš darbo.

M.Jablonskas laukia liepos 13 dieną vykusio Panevėžio apygardos teismo sprendimo.

Šio antrosios instancijos teismo teisėjas atmetė K.Uzėlos skundą, kuriuo policininkas prašė jį išteisinti dėl tarnybinių įgaliojimų viršijimo ir nesunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo.

Panevėžio apygardos teismas pripažino Pasvalio rajono apylinkės teismo sprendimą teisėtu bei pagrįstu ir paliko jį galioti.

Iš kaltu pripažinto pareigūno atimta teisė dvejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Paaugliui trenkė į veidą

„Panevėžio rytas” rašė, kad praėjusių metų rugsėjo 3-iosios vakare, apie 18 valandą, Pas-valio rajono Papyvesių kaime patrulis K.Uzėla sužalojo 13-metį R.S.

Motociklu važiavęs paauglys, pamatęs policijos tarnybinį automobilį, iš kaimo keliuko pasuko į ganyklą manydamas, kad ten jo pareigūnai nesivys.

Tačiau mašinoje sėdėję policininkai puolė iš paskos. Kai motociklas nuvirto ir užgeso variklis, prie vaiko prišoko patrulis K.Uzėla.

Policijos pareigūnas trenkė mažamečiui kumščiu į burną. Nuo smūgio šis parkrito ant žolės ir apsipylė krauju. Suduodamas R.S., patrulis vieną priekinį dantį nuskėlė, o antrojo trūko šaknis.

Aptalžė strypu

Liepos 8-osios naktį K.Uzėla buvo patekęs į dar vieną nemalonią situaciją. 50 minučių po vidurnakčio ne tarnyboje buvusį policininką, baigiantis Girsūdų kaime vykusiai vasaros šventei, užpuolė ir sumušė keli jaunuoliai.

Pro maždaug 8 jaunuolių būrelį ėjęs civiliniais drabužiais vilkintis pareigūnas buvo užpultas iš už nugaros. Jį kumščiais ir metaliniu strypu aptalžė du jaunuoliai.

Namo ėjęs K.Uzėla nukentėjo atsitiktinai patekęs į vietos gyventojų ir atvykusių pasvaliečių konfliktą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.