Medžio gabale – gyvybės stebuklas

Karščio ir sausros nualinta gamta žmones stebina keistais reiškiniais – netikėtai sužaliavo seniai negyvu laikytas sudžiūvęs medžio gabalas.

Rokiškietis verslininkas ir medžio drožėjas Eugenijus Majauskas „Panevėžio rytui” papasakojo prieš kelias dienas pastebėjęs tikrą stebuklą.

E.Majausko medžio apdirbimo individualioje įmonėje po stogeliu gulintis prieš metus, o gal ir seniau nupjautas klevo rąstas išaugino žalią lapą.

„Klevo mediena netinka mediniams padėklams gaminti. Juos po poros metų džiovinimo galima naudoti kirvių, plaktukų kotams gaminti”, – sakė E.Majauskas.

Jis pasakojo eidamas pro šalį pamatęs ant vieno iš klevo rąstų žalią lapą ir iš pradžių pagalvojęs, kad šis bus atsitiktinai nukritęs ant rąsto. Daug metų medžio darbais užsiimantis verslininkas geriau įsižiūrėjęs suprato, jog lapas išaugęs.

Gamtos stebuklu stebėjosi visi E.Majausko individualios įmonės darbininkai.

Verslininkas negalėjo tiksliai pasakyti, kada buvo nupjautas šis lapą užauginęs klevas. „Paskutinį kartą klevą pjovėm praėjusią vasarą. Gali būti, kad šis klevas buvo nupjautas dar anksčiau, nes rąsto galai visiškai sudžiūvę”, – sakė E.Majauskas.

E.Majauskui gamta šiais metais buvo pateikusi dar vieną stebuklą. Vyras pasakojo sode augančius vijoklius pernai parėmęs nužievinta ir išdžiovinta karklo vytele.

Neseniai jis pamatė, kad karklo vytelė leidžia lapus.

„Visiems žinoma, kad nulaužtas ir į žemę įsmeigtas karklas gali bet kur prigyti. Bet kad prigytų nužievintas karklas, dar nebuvau matęs ir girdėjęs”, – sakė E.Majauskas.

Išrovęs vijoklių ramstį jis pamatė, kad vytelė yra išleidusi ir šaknis.

Rokiškio miškų urėdijos urėdo pavaduotojas Gintautas Bagdonas „Panevėžio rytui” sakė, kad ant rąsto išaugęs lapas yra gana retas reiškinys. Tačiau jam jau yra tekę tai matyti.

„Rąstas pradeda džiūti nuo galų. Vienerius dvejus metus pačiame rąsto viduryje medis dar kartais išlaiko savo gyvybę, kuri ir pasireiškia ant nenužievinto rąsto išaugusiu lapeliu”, – sakė miškininkas.

Pasak jo, tas pat atsitiko su į žemę įbesta karklo vytele. Šio medelio labai gajus yra tarp kamieno ir šakelės esantis pažastinis pumpuras. Net ir nužievintame karkle jis kartais išlieka gyvybingas ir išleidžia lapelį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.