Kėdainiai – politikų ambicijų įkaitas

Artėjant savivaldos rinkimams Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas su savo šalininkais mėgina sugriauti mitą, kad Kėdainiai suklestėjo dėl šio miesto „kniaziumi” praminto Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho pastangų.

V.Muntianas su Rusijoje besislapstančiu buvusiu savo ideologiniu vedliu bando susidoroti jo paties metodais.

Šeštadienį Seimo pirmininkas surengė žiniasklaidos atstovų išvyką į Kėdainius.

Dar visai neseniai panašias keliones žurnalistams siūlė V.Uspaskichas. Politikas parodydavo ne tik išpuoselėtą miestą, bet ir jo šeimai priklausančias koncerno „Vikonda” įmones.

Taip V.Uspaskichas įtikinėjo sukūręs gerovę Kėdainiuose.

Tuo tarpu dabar žurnalistams kelionę surengęs V.Muntianas su Kėdainių savivaldybės vadovais įrodinėjo, kad šis mitas klaidingas, o miestas suklestėjo būtent tuo metu, kai jo meras buvo dabartinis Seimo pirmininkas.

Kritikos strėlės – „Vikondai”

Kelionės gidais tapo V.Muntianas ir Kėdainių rajono merė Nijolė Naujokienė.

Politikai pasakojo apie savo nuveiktus darbus ir ketinamus įgyvendinti naujus projektus.

Jie tikino, kad „Vikondai” priklausantys objektai – miesto pakraštyje kadaise pradėtas statyti daugiabutis namas ar senamiestyje stūksantys apleisti parduotuvės pastatai – daro miestui gėdą.

Vaišino ir agurkų trauktine

Šeštadienį dešimtą kartą Kėdainių parke surengtoje agurkų augintojų šventėje žurnalistų lydimas V.Muntianas aplankė visų rajono seniūnijų stovyklas.

Seimo pirmininką kraštiečiai pasitiko ne tik su šaltibarščiais ir karštais patiekalais, bet ir siūlydami išgerti po taurelę stiprios agurkų trauktinės.

Išrinktas naujas karalius

Po kelias valandas trukusios šventės kėdainiškiai išsirinko naują agurkų karalių. Juo tapo 39 metų kėdainiškis Vladas Tiškus.

Jis daugiau kaip 12 metų augina agurkus.

„Aš tokios garbės nesitikėjau. Agurkų karaliaus titulas man tapo tikra dovana neseniai praėjusio gimtadienio proga.

Tai tiesiog smagi pramoga, kuriai reikia rengtis iš anksto. Taip praskaidrinama kasdienybė”, – „Lietuvos rytui” sakė V.Tiškus.

Kas kuria ir griauna mitus?

Nepasibaigus agurkų šventei V.Muntianas kartu su Kėdainių mere N.Naujokiene žurnalistus pakvietė pavakarieniauti kavinėje „Aušrūta”.

Iki šiol daugumą rajone viešinčių svečių savivaldybės vadovai vaišindavo V.Uspaskicho šeimai priklausančiame pramogų centre „Vikonda”.

„Žurnalistus pakviečiau paviešėti Kėdainiuose kaip Seimo pirmininkas. Jų kelionės ir maitinimo išlaidos įtrauktos į agurkų šventės sąmatą.

Mitą apie Kėdainius sukūrė žiniasklaida, tad tegul ji ir kuria iš naujo. Aš neturiu tokio tikslo.

Man buvo svarbu parodyti žurnalistams unikalią šventę, kokios nėra kituose Lietuvos miestuose, ir parodyti tai, kaip gyvena šio miesto iniciatyvūs žmonės”, – „Lietuvos rytui” sakė V.Muntianas.

Šią žurnalistų kelionę Seimo pirmininkui padėjusi organizuoti Kėdainių merė N.Naujokienė nurodė kitas šios žurnalistų viešnagės priežastis ir kelionės finansavimo šaltinius: „Tai jau ne pirmas mūsų bandymas sugriauti mitą apie Kėdainius.

Tą mitą savotiškai sukūrėme ir mes patys, ir žiniasklaida. V.Uspaskichas, Kėdainiuose investavęs savo pinigus, iš jų gauna sau naudos, miesto gerovei jis tų pinigų tikrai neskiria.

Dabar tuo žurnalistai akivaizdžiai galėjo įsitikinti. Jų kelionę į Kėdainius mums padėjo surengti privatūs rėmėjai. Tam nenaudojamos nei savivaldybės, nei agurkų šventės biudžeto lėšos”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.