Senamiestyje baugina baudų šmėkla

Senamiesčio gyventojų giminaičiai negali atvažiuoti į svečius pas savo artimuosius.

Žmonėms, gyvenantiems senamiestyje ir turintiems tai liudijančius dokumentus, problemų dėl automobilių nekyla. Tačiau nuomininkams ir miesto svečiams už važinėjimą senamiesčio gatvėmis tenka mokėti baudas.

Baudžia svečius

Pas senamiesčio gyventojus į Jūros šventę atvykstantys giminaičiai skundžiasi, kad negali ramiai pasistatyti automobilio. Tuojau pat prisistato policijos pareigūnai ir reikalauja susimokėti baudą už tai, kad šie įvažiavo į draudžiamą zoną.

Klaipėdos VPK Eismo priežiūros vyr. specialistas Gintaras Ramanauskas tvirtino, kad bausdami tokius pažeidėjus jie tik vykdo įstatymus.

Važiuoti senamiesčio gatvėmis ir statyti automobilį yra griežtai draudžiama. Šis draudimas negalioja tiems, kurie nuolat gyvena senamiestyje ir turi leidimą.

Išimčių nėra

Tiems, kurie nuomojasi gyvenamąsias patalpas senamiestyje, taip pat jokių išimčių nėra.

Jei žmogus nuomojasi butą legaliai, pagal sutartį, sustabdytas policijos, jis privalo parodyti nuomą liudijantį dokumentą. Jeigu tokį dokumentą vairuotojas užmiršo pasiimti, jis privalo mokėti baudą.

Nuo 100 iki 150 litų bauda gresia ir tiems, kurie butą nuomojasi nelegaliai ir neturi jokių nuomą liudijančių dokumentų.

Pasak G.Ramanausko, artėjant Jūros šventei ypač padidėja mašinų srautai, todėl vairuotojams kyla problemų, kur pasistatyti mašiną ir kuriomis gatvėmis važiuoti, kad nesusidarytų kamščiai.

Šiuo metu yra rengiamas projektas, kuriame bus detaliai pavaizduotas planas, informuosiantis miesto svečius ir nelegalius nuomininkus, kaip rasti mokamas stovėjimo aikšteles ir kokiomis gatvėmis eismas bus draudžiamas.

Per šventę nebaus

Transporto priežiūros tarnybos specialistai mano, kad išeitis – mokamos mašinų stovėjimo aikštelės. Čia palikę mašinas, poilsiautojai neužkemša vietiniams gyventojams skirtų kiemų ir gatvių.

Savivaldybės Transporto tarnybos vedėjas Saulius Gudavičius neslėpė, kad šiemet vairuotojai turi daugiau problemų.

„Dauguma pagrindinių miesto gatvių remontuojama, todėl miesto svečiams reikia ieškoti kitų kelių, kad ir neleistinų”, – tikino S.Gudavičius.

Nors paprastomis dienomis senamiesčiu nelegaliai važinėjančių žmonių nubaudžiama gana daug, Jūros švenčių dienomis specialių akcijų nenumatoma.

Pasak Eismo priežiūros tarnybos vyriausiojo specialisto G.Ramanausko, per Jūros šventę pareigūnai turės ką veiki.

„Policininkai per Jūros šventę ne baudžia, o reguliuoja eismą,” – aiškino G.Ramanauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.