Minijoje maudytis negalima

Tik kitą savaitę paaiškės, ar galima maudytis Minijos upėje ties Gargždais ir Priekule. Kol kas epidemiologai pataria poilsiautojams atsisakyti maudynių šiose maudyklose.

Liepos 4 d. paėmus vandens mėginius buvo nustatyta, kad Minijoje mikrobinė tarša viršijo leistinas normas – vanduo užterštas enterokokais, kurie gali sukelti užkrečiamąsias žarnyno ligas – dizenteriją, salmoneliozę.

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Laimos Kaveckienės, tyrimų atsakymai juos pasiekė tik liepos 10 dieną, tuomet nedelsiant buvo dar kartą paimti mėginiai iš Minijos upės.

„Atsakymą iš laboratorijos turėtume gauti kitą savaitę. Jei ir tuomet pasitvirtins, kad Minijos vanduo užterštas, teks kreiptis į aplinkosaugininkus ir ieškoti teršėjo”, – sakė L. Kaveckienė.

Pasak jos, enterokokų vandenyje gali atsirasti, jei vanduo buvo šviežiai užterštas fekalijomis, pavyzdžiui, iš kanalizacijos vamzdžio.

Taip pat tyrimai buvo atlikti ir Gargždų vandens karjere – ten vanduo tinkamas maudytis ir neviršija jokių higienos normų.

Šios savaitės pradžioje Klaipėdos Visuomenės sveikatos centro specialistai tyrė vandenį ir Danės upėje – jis taip pat pripažintas tinkamu maudytis.

Higienos normų neviršija ir Baltijos jūros vanduo. Iš Klaipėdos paplūdimių švariausias vanduo Giruliuose, nešvariausias – I Melnragėje, tačiau maudytis ten galima.

Šiandien turėtų paaiškėti Smiltynės paplūdimių vandens tyrimų rezultatai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.