Senamiesčio gatvėse – spąstai Jūros šventės dalyviams

Į pagrindines Jūros šventės renginių vietas dėl mieste vykstančių statybų ir gatvių rekonstrukcijų gali tekti eiti aplinkkeliais.

Todėl Jūros šventės metu senamiesčio prieigose galėtų būti iškabinti žemėlapiai, kaip žmonėms išlaviruoti tarp vykstančių gatvių rekonstrukcijų, statybų, tvorų, kad netektų užstrigti milžiniškose žmonių spūstyse.

Pagrindinėje pėsčiųjų arterijoje – Tiltų gatvėje – šventės metu, prognozuojama, gali būti dar didesnės žmonių spūstys nei ankstesniais metais, mat Turgaus gatvės rekonstrukcija iki šventės bus baigta tik vienoje – Teatro aikštės – pusėje.

Be to, praėjimo taką Tiltų gatve dar labiau susiaurins šventės puošmena – nuo Turgaus gatvės iki Biržos tilto išsirangiusi 33 metrų ilgio metalinė gyvatė.

Žmonių „nutekėjimas” sudėtingas ir prie Biržos tilto, nes sudegusio „Baltijos” kino teatro ir iškastų pamatų aptvarai Žvejų gatvėje palieka tik siaurutį takelį.

Spastai Nr.1

Didžiausios žmonių spūstys prognozuojamos ties pasukamuoju tilteliu per Danės upę. Mat pagrindiniai šventės koncertai vyks Kruizinių laivų terminale, tad migruojančių žmonių srautai šioje vietoje gali būti didžiuliai.

Be to, praėjimo taką į Kruizinių laivų terminalą susiaurina krantinėje vykstančių statybų tvoros.

„Tvoras žadėjo šiek tiek patraukti, nors realiai – nelabai yra kur. Tad reikėtų informuoti šventės dalyvius, kad į Kruizinių laivų terminalą geriau eitų iš Pilies gatvės, per bendrovės „Klaipėdos laivų remontas” vartus, o ne per pasukamąjį tiltelį”, – sakė Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos poskyrio Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Romualdas Mačiulaitis.

Pasak jo, siekiant išvengti spūsčių svarstoma pasukamąjį tiltelį šventės metu kartais visai uždaryti ir nukreipti žmonių masę per „Klaipėdos laivų remonto” įmonės teritoriją.

Spastai Nr. 2

Žinia, šiemet visus jaunimo renginius suplanuota iš Lietuvininkų aikštės perkelti į Jono kalnelį. Tačiau ir ten patekti nebus paprasta.

Patogiausia į Jono kalnelį nueiti Turgaus gatve, tačiau Jūros šventės metu tai bus tarsi ruožas su kliūtimis. Jau dabar aišku, kad gatvės atkarpos iki kalnelio nepavyks suremontuoti, ji bus sunkiai praeinama, nes ne visur bus išklotas grindinys, gali likti stūksoti lauko akmenų krūvos.

Pasak darbus vykdančios bendrovės gamybos direktoriaus Romo Dikšo, dar tebesvarstoma, kaip reikės aptverti nesutvarkytą Turgaus gatvės dalį, kad ji būtų kuo lengviau praeinama.

„Granito plokštes išvešime, kad nesuskaldytų, o grindinio akmenų krūvos liks – nemanau, kad juos kas nors ištampys. Per Džiazo festivalį buvo taip pat – niekas akmenų nelietė, tik tvoras išvartė. Tačiau apsaugines tvoras išvartytas randame kone kasdien”, – sakė R. Dikšas.

R. Mačiulaitis vylėsi, kad jaunimas nesunkiai suras kitus kelius į Jono kalnelį.

„Norintiems patekti į Jono kalnelį verčiau reikėtų eiti Tiltų gatve Senojo turgaus link, o iš ten – Grįžgatvio, Kulių vartų gatvėmis arba dar paprasčiau – Tomo gatve”, – planą mintyse dėliojo R. Mačiulaitis.

Tiesa, dar tebesprendžiama Grįžgatvio gatvės apšvietimo problema. Žadama ją apšviesti halogeninėmis lempomis.

Darbininkai neatlaiko

Vienintelė viltis – kad iki šventės bus išklotas grindinys Turgaus gatvės dalyje iki Teatro aikštės. R. Dikšas vakar garantavo, kad liepos 21-ąją, penktadienį, kai prasidės šventė, gatvė bus visiškai sutvarkyta ir joje nebeliks nė vieno darbininko.

„Dirbsime ir savaitgalį. Labai stengiamės, bet žmonės neatlaiko per tokius karščius. Darbininkams net kraujas iš nosies pasipila, kai visą dieną pradirba pasilenkę tokiame karštyje”, – paaiškino R. Dikšas, kodėl tiek ilgai vyksta gatvės rekonstrukcijos darbai.

Visi policininkai – į gatves

R. Mačiulaitis žadėjo, kad šventės metu patruliuojantys pareigūnai stebės, kur susidaro žmonių spūstys ir stengsis šventės dalyvius nukreipti, kur laisviau.

Pasak jo, per Jūros šventę į gatves dirbti išeis net ir tie pareigūnai, kurie įprastai dirba kitus darbus. Pareigūnų budėjimas gatvėse ypač šventinėmis dienomis bus sustiprintas nuo 17 val. iki 2 val. nakties.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Senamiesčio gatvėse – spąstai Jūros šventės dalyviams"

  1. hefa

    tai gal butu galima suzinoti kokios konkreciai gatves bus uzdarytos. arba gal gali buti patalpintas zemelapis su uzdarytomis klaipedos gatvemis juros sventes metu? mums reikes patekti i juros gatve, todel iskyla siokie tokie keblumai. aciu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.