Ministras dosnus saviškiams

Postus paliekantys Darbo partijos ministrai šiltose vietose stengiasi įtaisyti kuo daugiau saviškių.

Laikinasis ūkio ministras Kęstutis Daukšys išleido įsakymą, nurodantį gerokai padidinti etatų skaičių Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo plėtros agentūroje (LSVVPA).

„Steigiama apie 40 naujų etatų. Kiekvienoje apskrityje bus mūsų agentūros skyriai. Ten dirbs po keturis žmones. Biudžetui tai turėtų kainuoti iki milijono litų per metus”, – vakar kalbėjo LSVVPA vadovas Arvydas Darulis.

K.Daukšį ministro poste pakeisiantį valstiečių liaudininkų atstovą Vytą Navicką papiktino tokie veiksmai: „Prieš kelias dienas išsiaiškinau, kad ministerija ėmėsi tokių pertvarkymų. Girdėjau apie planus plėsti ir kitas agentūras. Tai neturi būti daroma vyriausybių kaitos laikotarpiu, vertėtų palaukti”.

Šis politikas žada persvarstyti pirmtako sprendimus, tačiau pripažįsta, kad tai padaryti bus nelengva.

Paskirtasis premjeras Gediminas Kirkilas dar šios savaitės pradžioje prezidentui buvo pažadėjęs, kad Vyriausybė priims protokolinį nutarimą, kuriuo postus paliekantys ministrai bus įpareigoti susilaikyti nuo didelių kadrinių pertvarkymų, bet tai nebuvo padaryta.

„Nutarimo nepriėmėme, nes neradome juridinio pagrindo. Tegul Darbo partija tai daro, ji dar praėjusią savaitę buvo dėl tokių dalykų įspėta. Bet kokiu atveju visi tokie sprendimai bus persvarstyti. Jei bus rasta kokių nors pažeidimų, jie turės būti atšaukti”, – „Lietuvos rytui” vakar sakė G.Kirkilas.

Tuo tarpu konservatorė Irena Degutienė vakar pareiškė turinti informacijos, jog Sveikatos apsaugos ministerija į aukštus ir svarbius sveikatos apsaugos sistemos postus įdarbins dar du Darbo partijos žmones.

Vaistų kontrolės tarnybos viršininku turėtų tapti ministro patarėjas Eduardas Vaitkus.

Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovu greičiausiai bus paskirtas Arvydas Ramelis, kuris taip pat iki šiol dirbo ministro patarėju.

Buvusio ūkio ministro Viktoro Uspaskicho patarėja Svetlana Kauzonienė, kuri vėliau tapo Sveikatos apsaugos ministerijos personalo skyriaus direktore, neseniai be konkurso atsisėdo į Valdymo departamento vadovo kėdę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.