ISM suteikta prestižinė Europos verslo mokyklų akreditacija IQA

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą įvertinusi Centrinės ir Rytų Europos Vadybos Asociacija (CEEMAN) suteikė jam Tarptautinės kokybės akreditaciją (IQA). IQA akreditacija suteikiama pažangiausias vadybos programas turintiems universitetams bei vadybos plėtros institucijoms ir žymi prisijungimą prie geriausių Centrinės ir Rytų Europos aukštųjų mokyklų klubo. ISM yra vienintelis universitetas Lietuvoje, sulaukęs tokio svarbaus pripažinimo.

„Pagrindiniai mūsų universiteto tikslai – stiprinti universiteto tarptautiškumą bei bendradarbiavimą su stipriausiomis Europos ir pasaulio aukštosiomis verslo mokyklomis, todėl CEEMAN akreditacija, kuri Vidurio Europoje laikoma svarbiausiu universitetinės mokyklos įvertinimu, dėsningai prisideda prie mūsų tikslų įgyvendinimo”, – akreditaciją įvertino ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Virginijus Kundrotas.

Pavasarį ISM Vadybos ir ekonomikos universitete viešėjusi tarptautinė CEEMAN ekspertų komisija vertino, kaip universitetas atitinka tarptautiniu mastu apibrėžtus kokybės reikalavimus. Akreditacijos metu buvo nagrinėjama universiteto savianalizės ataskaita, ekspertai susitiko su universiteto vadovybe ir administracijos darbuotojais, studentais, dėstytojais, absolventais, darbdavių atstovais. Jau iš karto po vizito, komisijos nariai teigiamai įvertino universiteto pastangas ir neslėpė rekomenduosiantys suteikti akreditaciją.

„ISM visiškai atitinka tarptautinius kokybės reikalavimus ir priklauso pažangiausias verslo ir vadybos studijas siūlantiems universitetams Centrinės ir Rytų Europos regione. Ypač džiugu, kad puikių rezultatų ISM sugebėjo pasiekti per gana trumpą universiteto veiklos laikotarpį”, – sakė Prof. Danica Purg, CEEMAN prezidentė.

CEEMAN Tarptautinė kokybės akreditacija IQA pradėta vykdyti 1998 m. Pagrindiniai jos tikslai – kurti ir taikyti tarptautinius standartus vadybos programoms, taip sudarant galimybes vadybos studijų institucijoms reaguoti į rinkos pokyčius bei didinti studijų vertę. Iki šiol IQA akreditaciją yra gavę tik 12 institucijų Centrinėje ir Rytų Europoje. Be ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto, Baltijos šalyse CEEMAN yra suteikusi IQA akreditaciją dviems verslo mokykloms Latvijoje ir vienai Estijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.