„Kaunas” pradeda žygį į Europą

Šiandien Lietuvos futbolo A lygos čempionato lyderis Kauno FBK „Kaunas” išvykoje žais UEFA taurės turnyro pirmojo kvalifikacinio etapo rungtynes. Kauniečių varžovas – mūsų šalies futbolo aistruoliams neblogai žinomas Portadauno „Portadown” (Šiaurės Airija) klubas.

2004 metais su šia ekipa UEFA taurės varžybose rungtyniavo Vilniaus „Žalgiris”, o vienas žalgiriečių trenerių buvo dabartinis „Kauno” strategas Eugenijus Riabovas. Sostinės futbolininkai svečiuose sužaidė lygiosiomis 2:2, o savo aikštėje iškovojo pergalę 2:0 ir pateko į kitą etapą.

„Nematėme, kaip „Portadown” atrodo šiemet, tačiau turėjome galimybę peržiūrėti vaizdajuostę, kurioje užfiksuotas varžovų žaidimas praėjusiais metais.

Komandos žaidimo stilius mažai pasikeitęs, jis mums žinomas. Būsimieji varžovai demonstruoja paprastą futbolą. Jie turi aukštą puolėją, mėgsta aukštus kamuolio perdavimus, žaidimą „antrajame aukšte”. Kamuolys dažniau būna ore negu ant žemės. Šiaurės Airijos komanda propaguoja labiau jėgos nei technišką futbolą, nevengia pasidarbuoti alkūnėmis”, – prieš išvyką „Kauno dienai” sakė E.Riabovas.

Pasak trenerio, nuo to laiko, kai jis viešėjo Portadaune, varžovų ekipa gerokai pasikeitė. Iš tos sudėties, kuri rungtyniavo su „Žalgiriu”, komandoje liko tik šeši futbolininkai, tačiau treneris liko tas pats, todėl ir žaidimo stilius išliko panašus.

Paklaustas, koks rezultatas tenkintų svečiuose, E.Riabovas atsakė: „Svarbiausia – nepralaimėti. Lygiosios būtų teigiamas rezultatas”. Treneris tvirtino, kad yra patenkintas žaidėjų nusiteikimu ir fiziniu pasirengimu.

Iš Karmėlavos oro uosto į Šiaurės Airiją išskrido 18 „Kauno” žaidėjų. Naujokų tarp jų nėra. Dėl traumų komandai negali padėti saugas Givis Kvaracchelija ir gynėjas Tadas Kijanskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.