Taksi automobiliams – amžiaus barjeras

Kauno politikams siūloma griežtinti reikalavimus keleivius vežančioms firmoms

Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras pripažino, kad iki šiol šioje rinkoje klestėjo nemažas chaosas. Kaune veikia 20 bendrovių, miesto gatvėmis važinėja apie 800 taksi automobilių. Nuo kitų metų jų skaičius gali sumažėti.

„Iki šiol nebuvo ribojamas taksi automobilių amžius. Jeigu politikai pritars, taksi bendrovės turės imtis rimtų permainų. Daugumos taksi automobilių amžius – 15-25 metai”, – sakė P.Keras.

Sprendimo projekte numatyta, kad nuo kitų metų pradžios Kauno gatvėmis galės važinėti taksi automobiliai, ne senesni kaip 15 metų. Nuo kitų metų liepos šis amžius sutrumpinamas iki 13 metų, o nuo 2008-ųjų – iki 10-ies metų.

„Šios permainos nebus naudingos firmoms, kurios išima licenciją, o vėliau pardavinėja taksi vairuotojų korteles. Tokie vairuotojai važinėja nuosavais automobiliais ir dirba kada nori. Keleivių vežimas yra normalus verslas, todėl turime patvirtinti elementarią tvarką. Jau dabar pastebime, kad taksi bendrovės įsigyja naujesnius automobilius ir rengiasi permainoms”, – teigė Transporto skyriaus vedėjas.

P.Keras vakar negalėjo pasakyti, kokie pinigai sukasi taksi versle, ir pripažino, kad duomenų apie tai Savivaldybė neturi. „Kauno dienos” žiniomis, vos kelios taksi bendrovės pateikia ataskaitas, kuriose nurodoma, kad mėnesio apyvarta viršija keliasdešimt tūkstančių litų. Kitų atstovai tikina, kad jų apyvarta siekia vos kelis tūkstančius litų. Kyla įtarimų, kad taksi versle sukasi juodi pinigai.

Kauno politikai taip pat svarsto galimybę įpareigoti, kad kiekviename taksi automobilyje būtų radijo ryšys. Taksi bendrovės taip pat privalės tikrinti, ar į darbą išvažiuojantys vairuotojai yra blaivūs.

„Per policijos reidus buvo įkliuvę įkaušę ne tik maršrutinių mikroautobusų, bet ir taksi automobilių vairuotojų”, – sakė P.Keras.
Sprendimas dėl privalomų reikalavimų taksi automobiliams turėtų būti priimtas kitą savaitę vyksiančiame miesto Tarybos posėdyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.