Sporto rūmų projektas tampa politikavimo objektu

Kauno socialliberalų pareiškimą apie žlugusį koncesijos projektą Savivaldybės sudarytos derybų grupės nariai vadina įžeidžiančiu

Naujosios sąjungos Kauno skyrius vakar išplatino pareiškimą, kad pirmadienį baigėsi 180 dienų terminas, per kurį Savivaldybė turėjo pradėti derybas su Prancūzijos kompanija dėl sporto rūmų Nemuno saloje statybos. „Kauno sporto rūmų koncesijos projektas žlugo”, – teigiama socialliberalų pareiškime.

Savivaldybės sudarytos derybų grupės narys Kęstutis Kriščiūnas šiuos teiginius pavadino absurdiškais ir įžeidžiančiais. „Tai pigus politikavimas. Derybos vyksta ir jau derinami konkretūs būsimosios koncesijos sutarties punktai. Sunku net suvokti, kodėl socialliberalai platina melagingus pareiškimus”, – sakė derybininkas.

Nėra aiškumo

Kauno socialliberalų lyderis Konstantinas Pesenka nelinkęs tikėti Savivaldybės atstovų pareiškimais apie prasidėjusias derybas.

„Paskutinę termino galiojimo dieną sudaryta derybų grupė. Iki šiol net nėra pasirašyta sutartis dėl parengiamųjų projektavimo darbų. Apie koncesijos sutarties projektą nieko negirdėti, nežinoma preliminari kaina. Apie kokias derybas mes kalbame?” – retoriškai klausė politikas.

Socialliberalams labiausiai užkliuvo, kad Kauno valdžia slepia informaciją, susijusią su sporto rūmų statyba.

Paragino merą atsistatydinti

„Jeigu Kauno meras ir jo komanda nesugeba užtikrinti, kad sporto rūmų projektas būtų vykdomas viešai, skaidriai ir efektyviai, jis privalo prisiimti atsakomybę už iš esmės sužlugdytą Nemuno arenos projektą, atvirai pripažinti savo klaidas ir atsistatydinti”, – teigiama Naujosios sąjungos Kauno skyriaus pareiškime.

Socialliberalai, miesto Taryboje neturintys nė vieno savo atstovo, reikalauja, kad meras sudarytų naują derybų grupę, į kurią įtrauktų kompetentingus įvairių visuomenės sluoksnių atstovus.

„Tokį pareiškimą net sunku komentuoti. Yra derybų grupės posėdžių protokolai. Visus socialliberalų priekaištus galima tiesiog paneigti”, – teigė K.Kriščiūnas.

„Kauno dienai” vakar vakare nepavyko susisiekti su Kauno meru Arvydu Garbaravičiumi, kuris posėdžiavo Vilniuje.

Laukia atsakymo

K.Kriščiūnas patvirtino, kad parengiamųjų projektavimo darbų sutartis jau suderinta. „Dabar negaliu pasakyti tiksliai, kad ji bus pasirašyta. Šią savaitę mūsų derybų grupė posėdžiavo du kartus. Prancūzijos kompanijos atstovas Edmundas Alekna pateikė kertines koncesijos sutarties projekto nuostatas, šiek tiek kalbėta ir apie pinigus. Daugiau nieko negaliu komentuoti”, – teigė K.Kriščiūnas.

Savivaldybės derybininkai užsiminė, kad Prancūzijos kompanijai pateikti papildomi pasiūlymai. „Laukiame žinių iš Prancūzijos. Tikimės jų šiandien arba rytoj”, – sakė K.Kriščiūnas. Jis nepaneigė, kad E.Alekna po susitikimo su Savivaldybės derybininkais išskrido į Prancūziją.

Sausio 10 dieną buvo atplėštas vienintelis koncesijos konkurso dalyvio vokas su pasiūlymu, kurį pateikė Prancūzijos kompanija „Bouygues batiment international”. Koncesijos konkurso sąlygose buvo numatyta, kad šis pasiūlymas galios 180 dienų arba iki derybų pradžios. Sąlygose taip pat numatyta, kad abiejų šalių sutarimu terminas gali būti pratęstas.

Iki šiol Kauno politikams labiausiai užkliuvo, kad Ekonomikos departamento direktoriaus Alvydo Gineito vadovaujama darbo grupė kovo pabaigoje nusprendė, jog Prancūzijos kompanijos įgaliojimas ir pasiūlymas nėra tinkami. Miesto valdžia šių abejonių neišsklaidė, nors meras A.Garbaravičius ne kartą kartojo: „Viskas tvarkoje”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.