Celiulitą įveikia pinigai ir pastangos

Celiulito atsikratymas reikalauja ne tik daug pastangų, bet ir ištuština piniginę.

Specialistai, padedantys įveikti šią ligą, yra įsitikinę savo metodų veiksmingumu ir pateikia įvairiausių kovos su šia liga būdų.

Siūlo sportą ir pilvo šokį

Daugumos moterų ir merginų „siaubas” celiulitas, galintis atsirasti beveik ant visų kūno vietų, verčia išbandyti visus reklamuojamus kovos būdus.

Dažniausiai „apelsino žievele” pasidengia šlaunys, tačiau dažnai celiulito požymiai pastebimi ir ant kojų, rankų, pilvo ar net pasmakrėje.

Pasak sporto specialistų, kovai su „apelsino žievele” tinka beveik viskas: treniruokliai, body-flex pratimai, aerobika, net pilvo šokis. „Šis netradicinis užsiėmimas yra ne tik naudingas kūnui, bet ir smagus, egzotiškas”, – pilvo šokių studijos populiarumą argumentavo sporto klubo „Kitonija” darbuotojos.

Treneris Armandas Pikelis, dirbantis sporto centre „Forma”, galvoja taip pat labai pozityviai. Jis įsitikinęs, kad sąžiningai du mėnesius plušant sporto klube galima atsikratyti celiulito.

Po to, žinoma, reikia nepamiršti retsykiais aplankyti treniruoklių salę ir vietoj televizoriaus spoksojimo namie daryti specialius pratimus.

Vakuuminis masažas – veiksmingiausias

„Weyergans High Care” grožio sveikatos centro direktorė gydytoja Genovaitė Ramanauskienė prieštarauja trenerio nuomonei ir yra tikra, kad celiulito neįmanoma panaikinti vien sporto treniruotėmis ar specialiais kremais. „Anticeliulitinėmis programomis centre naudojasi net aerobikos trenerės, sportininkės ir kitos sveiką gyvenimo būdą gyvenančios moterys”, – pasakojo gydytoja.

Grožio centre yra siūloma speciali metodinė programa, kuri suaktyvina limfodrenažą, pagreitina baltymų skilimą. Vakuuminis masažas derinamas su mechaniniu limfodrenažo aparatu, o be viso to, namie reikia teptis specialiu, pagamintu iš natūralių medžiagų, kremu.

Rezultatai, anot gydytojos, būna matomi po 7-15 procedūrų.

Tačiau, nusprendus išbandyti šį būdą, reikėtų suskaičiuoti savo santaupas. Vienas toks kompleksinis seansas kainuoja 85-160 Lt. Taigi visa kova su celiulitu kainuotų nuo 1000 iki 2000 litų. Kad kūnas išliktų elastingas ir gražus kuo ilgiau, procedūrą reikia kartoti kas 4-6 savaites.

Kalti kontraceptikai

Pasak medicinos specialistų, celiulitas atsiranda dėl įvairių priežasčių. Greičiau rizikuoja „pasidabinti” „apelsino žievele” tos, kurios dirba sėdimą darbą ir visiškai nejuda. Nenorinčios laikytis sveikos mitybos pagrindų taip pat pagreitina celiulito atsiradimo procesą.

Tačiau pats didžiausias celiulito sukėlėjas yra kontraceptinės tabletės. Gydytoja G.Ramanauskienė pasakojo, kad anksčiau moterims nereikėjo bijoti šio „baubo” dėl to, kad kontraceptinių vaistų paprasčiausiai nebuvo arba mažai kas jais naudojosi.

Gydytoja perspėjo, kad celiulitas yra liga ir ją reikia gydyti. Priešingu atveju tai gali tapti kojų tinimo, atsivėrusių opų ir išsiplėtusių venų priežastimi.

Gydytis galima ir namie

Ir sporto meistrai, ir medikai sutaria dėl vieno dalyko – gydymą reikia pradėti kuo anksčiau, nes įsisenėjęs celiulitas reikalauja dvigubai daugiau laiko, pastangų ir pinigų. Kol ant kūno matosi tik pirmieji požymiai, specialistai davė patarimų, kaip sustabdyti šios ligos plitimą.

Treneris A.Pikelis siūlė kasdien daryti pilvo preso pratimus, pratimus su svareliais ir nors porą kartų per savaitę pabėgioti gryname ore. O gydytoja G.Ramanauskienė patarė jaunoms panelėms atsisakyti hormoninių kontraceptinių tablečių, gerti kuo daugiau vandens, nevalgyti raudonos mėsos ir, be abejo, kuo daugiau judėti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.