Lengvatų dar teks palaukti

Po dviejų savaičių Klaipėdos politikai svarstys sprendimo projektą sumažinti 2006-ųjų nekilnojamojo turto mokestį ta mokesčio dalimi, kuri daugiau nei 40 procentų viršija pernai sumokėtą metinę mokesčio sumą.

Liepos 27-osios miesto tarybos posėdyje taip pat bus svarstomas sprendimo projektas dėl 2007 metų nekilnojamojo turto mokesčio tarifo.

Politikams bus siūloma patvirtinti kitiems metams arba tokį pat kaip šiemet 0,8 proc. nekilnojamojo turto vertės mokestį, arba 1 proc. nuo turto vertės.

Administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė sakė, kad, nustačius mokesčio tarifą mažesnį nei 0,8 proc., biudžeto pajamos iš nekilnojamojo turto mokesčio gali mažėti.

Savivaldybės biudžeto pajamos nebus kompensuojamos, nes toks mažėjimas būtų susijęs su savivaldybės tarybos priimtais sprendimais.

2006-ųjų patvirtintame biudžete planuojama nekilnojamojo turto mokesčio gauti apie 23 mln. litų, tai yra apie 9 proc. visų biudžeto pajamų.

Kitų metų nekilnojamojo turto mokesčio tarifą įstatymas įpareigoja patvirtinti iki šių metų rugpjūčio 15 dienos.

J.Simonavičiūtė sakė, kad verslininkai ir fiziniai asmenys, nepatenkinti savivaldybės teikiamomis lengvatomis ar norintys gauti nuolaidų už investicijas į pastatų fasadų, infrastruktūros remontą, galės asmeniškai kreiptis į tarybą.

Administracijos direktorė pageidavo, kad prašymai būtų pagrįsti skaičiais ir faktais.

Anot direktorės, savivaldybė jau yra gavusi dešimtis prašymų, kuriuose be jokių motyvų pageidaujama sumažinti mokesčius.

J.Simonavičiūtė mano, kad savivaldybė – ne prieš atleisti nuo turto mokesčio verslininkus, jei jie veiklą vykdė rekonstruojamose gatvėse, pavyzdžiui, Turgaus gatvėje.

Tačiau tai bus svarstoma gavus motyvuotus prašymus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.