Seimo kanceliarijos laukia permainos

Seimas ėmėsi likviduoti parlamento kanceliarijoje Valstybės kontrolės užfiksuotus pažeidimus

Seimo valdyba vakar pritarė laikinojo Seimo kanclerio Jono Milerio parengtam rastų pažeidimų šalinimo planui. Seimo pavedimu Valstybės kontrolė parlamento kanceliarijoje atliko auditą, kad nustatytų, ar 2005 metais lėšos bei kitas turtas buvo valdomi teisėtai ir įstatymų nustatytiems tikslams. Per auditą rasta nemažai pažeidimų bei piktnaudžiavimų.

Seimo kanceliarijoje pradėjus pertvarką, išskirtinių teisių neteks parlamentą maitinusi įmonė „Greminta”, kuri nemokėjo nei už patalpos nuomą, nei už komunalines paslaugas. Pertvarkos neišvengs ir Seimo garažai. Valstybės kontrolė nustatė, kad neekonomiškai naudojami degalai, o vairuotojams nebuvo mokama už viršvalandžius, darbą naktį ir švenčių dienomis. „Yra numatytos priemonės, kaip pakeisti garažo darbą, kad nebūtų Darbo kodekso pažeidimų ir dėl degalų nurašymo”, – sakė Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas.

Patikrinusi Seimo leidyklos pastato statybos teisėtumą, Valstybės kontrolė nustatė teisės aktų pažeidimų – rengiant pastato projektą nebuvo atlikti statybos kainos skaičiavimai, kurie būtini rengiant viešąjį projekto įgyvendinimo konkursą. Seimo leidykla netinkamai organizavo statybos priežiūrą, neįformino projekto dokumentų pakeitimų. Šie pažeidimai gali kainuoti postą Seimo leidyklos „Valstybės žinios” vadovui Mintautui Daulenskiui, kuris, kilus skandalui dėl netvarkos kanceliarijoje, buvo nubaustas papeikimu už tai, kad pasiskyrė sau didesnę algą, nei numato teisės aktai.

„Pagal planą bus sudaryta darbo grupė, kad išsiaiškintų visus „Valstybės žinių” veiksmus ir kas už juos atsakingas. Jeigu bus su personalijomis susijusių pažeidimų, bus sprendžiamas personalijos klausimas”, – po Seimo valdybos posėdžio sakė parlamento vadovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.